Bazen hiç beklenmediğimiz bir anda kendimizi, yıllar öncesinde yaşadığımız durumdaki gibi hissedebiliriz. Hatta, öfkeli tartışmalara veya stresli durumlara maruz kaldığımızda, kendimizi korkmuş veya utanmış bir çocuk gibi hissedebiliriz. Peki, neden böyle hissederiz? Bilinçaltımız bize nasıl bir oyun oynar? Bu soruların cevapları ve daha fazlası eğitimimizde!
Neden Bazı Yetişkinler Yaşına Göre Davranamaz?
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 0
Konsantre olmakta zorlandığınız oluyor mu? Endişelenmeyin, yalnız değilsiniz! İş hayatı, yoğun bilgi akışı ve gelişen teknoloji gibi birçok etmen konsantrasyonu büyük ölçüde etkiliyor. Daha verimli olmak ve başarıya ulaşmak için yapmamız gereken konsantrasyon gücümüzü arttırmak. Peki ama nasıl? Sizin için dört farklı test hazırladık. Testleri uygularken hem keyifli zaman geçirecek hem de konsantrasyon gücünüzü ölçeceksiniz. [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Hepimiz zaman zaman odaklanma sorunu yaşarız. Ama artık işlerimizi yapamaz hale geldiysek dur demenin vakti gelmiş demektir. Peki nasıl? Odaklanmamızı nasıl güçlendirebiliriz? Sizin için hazırladığımız eğitimimizde odaklanmanızı güçlendirecek iki basit yoldan söz edeceğiz. Hazırsanız videoyu başlatabilir ve odaklanma gücünüzü en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Hayal kuruyor musunuz? Yoksa siz de çocukluğunuzda hayal görme diye şartlandırıldınız mı? Hayal kurarken kendinize sınırlar mı koyuyorsunuz? Şimdi kendinizi akışa bırakın ve sizi hayal dünyanızın genişliği ile tanışın. Hayal kurarken hayatınızın rutin akışı içine sıkışmadan sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. Büyük hayaller kurduğunuz zaman ne hissediyorsunuz? Keyifli değil mi? öncelikle hayallerinize inanın. çünkü sizin bile inanmadığınız hayaller [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 0
İnsanlık tarihinde en çok merak edilen sorulardan biri kişiliği oluşturan şeyin ne olduğudur. Bilim ve teknolojideki gelişmelere rağmen bu parçalardan özellikle bilinçaltı hala gizemini koruyor. Şu anki bildiklerimize göre bilinçaltı beynimizin farkında olmadığımız kısmıdır. Burada depolanan bilgiler bilinci, davranışlarımızı, duygularımızı, inançlarımızı ve korkularımızı etkiler. Peki bilinç ve bilinçaltı kavramları tam olarak neyi ifade ediyor? Bilinçaltındaki [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
“Farkındalık” birçoğumuzun günlük hayatta sıkça kullandığı bir kelime hâline geldi. Peki, farkındalık nedir? Gerçek anlamını hiç düşündünüz mü? Ne yazık ki bizi biz yapan unsur farkındalık değildir. Peki, nedir bu unsur? Bu sorunun cevabı eğitimimizde!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Birçoğumuz ergenlikte yaşanan değişimlerin bedensel etkilerini kolayca fark edebiliriz. Peki, ama beynimize olan etkilerini nasıl bilebiliriz? Keşif ve sosyal katılım ihtiyaçları ergenlikte daha mı fazladır? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını gelin birlikte öğrenelim!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Eğer bir gün hipokampusunuz çıkarılsaydı ne olurdu? Ya da şöyle soralım: Hipokampus ve hafıza arasında nasıl bir bağlantı var? Eğer bu soruların yanıtını merak ediyorsanız sizi hipokampusu alınan Henry Molaison’ın neler yaşadığını ve beynin anıları nasıl oluşturduğunu öğrenmek için eğitimimize bekliyoruz.Yararlı olması dileğiyle.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 5
öğrendiklerinizi verimli bir şekilde kullanabiliyor musunuz? Beyninizi tam olarak kullanıyor musunuz? Verimli bir şekilde öğreniyor ve öğrendiklerinizi hatırlıyor musunuz? Eğer bu sorulara yanıtınız “hayır” ise sizi Zihin Haritalama Tekniği ile tanıştırmak istiyoruz. Yararlı olması dileğiyle.