Bugünlerde her şeyi unutmaya mı başladınız? Anılarınız hafızanızdan siliniyor mu? Hayatımız boyunca birçok bilgiyi öğreniyor ve bu öğrenilmiş bilgileri daha sonra kullanmak üzere belleğimizde saklıyoruz. Ancak her istediğimizde bu bilgilere ulaşamıyoruz. Peki neden? Bu eğitimimizde anıların nasıl oluştuğunu ve unutma nedenlerimizi öğreneceğiz. Hazırsanız başlıyoruz.
Neden Unutuyoruz?
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 4
Hayatın her alanında ustalık kavramı geçerlidir. Hepimiz yaptığımız işlerde ustalaşmak istiyoruz. Peki ustalık nedir? Zihnimizde bu süreç nasıl gerçekleşir? Gerçekten çırağı olmadığımız işin ustası olamaz mıyız? Bunların ve daha fazlasının cevabını gelin birlikte öğrenelim.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Birçoğumuz ergenlikte yaşanan değişimlerin bedensel etkilerini kolayca fark edebiliriz. Peki, ama beynimize olan etkilerini nasıl bilebiliriz? Keşif ve sosyal katılım ihtiyaçları ergenlikte daha mı fazladır? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını gelin birlikte öğrenelim!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Hafızası çok iyi olan insanları nitelemek için ‘’fil hafızalı’’ denildiğini duymuşsunuzdur. Peki, gerçekten filler asla unutmaz mı? Aslında hafızaları fillerin zekâlarının yansımalarından sadece biridir. Gelin, fillerle ilgili bakış açınızı değiştirecek muhteşem bir yolculuğa çıkalım.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 0
İnsanlık tarihinde en çok merak edilen sorulardan biri kişiliği oluşturan şeyin ne olduğudur. Bilim ve teknolojideki gelişmelere rağmen bu parçalardan özellikle bilinçaltı hala gizemini koruyor. Şu anki bildiklerimize göre bilinçaltı beynimizin farkında olmadığımız kısmıdır. Burada depolanan bilgiler bilinci, davranışlarımızı, duygularımızı, inançlarımızı ve korkularımızı etkiler. Peki bilinç ve bilinçaltı kavramları tam olarak neyi ifade ediyor? Bilinçaltındaki [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Beyin, vücudumuzun en karmaşık ve en önemli organı olmasına rağmen yeteri kadar önem vermiyoruz. Bazen ciddiye almadığımız günlük alışkanlıklarımız bile ilerisi için beynimize ciddi zararlar verebiliyor. Peki, beyin hücrelerimizi sinsice öldüren bu alışkanlıklar neler? Gelin birlikte öğrenelim.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Beynimizin sadece yüzde 10’unu kullandığımızı eminim çoğunuz duymuşsunuzdur. Hatta geri kalan yüzde 90’lık kısmını kullanmayı öğrenirsek daha zeki, başarılı ve yaratıcı olabileceğimize de çoğumuz inanırız. Peki, bu bilgi gerçekten doğru mu? Beyinle ilgili birçok yanlış inanış bulunmaktadır. Bunlardan birçoğu da beynimizin tembel olduğunu düşünmemize neden olur. Peki, beynimiz gerçekten tembel mi? Eğitimimizde tüm bu soruların [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
“Farkındalık” birçoğumuzun günlük hayatta sıkça kullandığı bir kelime hâline geldi. Peki, farkındalık nedir? Gerçek anlamını hiç düşündünüz mü? Ne yazık ki bizi biz yapan unsur farkındalık değildir. Peki, nedir bu unsur? Bu sorunun cevabı eğitimimizde!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizinle anılarınızda bir yolculuğa çıkacağız. Ama önce sizden hiç unutamadığınız bir anınızı düşünmenizi istiyoruz. Düşündünüz mü? O zaman şimdi de üç hafta önce öğle yemeğinde ne yediğinizi düşünün. Hımm… İkinci anınız, ilk anınız kadar güçlü değil. Peki, ama neden? Neden bazı şeyleri hatırlarken, bazılarını hatırlamıyoruz? Ve neden anılar zamanla yok olmaya başlıyor? Bu soruları cevaplamadan [...]