Bugünlerde her şeyi unutmaya mı başladınız? Anılarınız hafızanızdan siliniyor mu? Hayatımız boyunca birçok bilgiyi öğreniyor ve bu öğrenilmiş bilgileri daha sonra kullanmak üzere belleğimizde saklıyoruz. Ancak her istediğimizde bu bilgilere ulaşamıyoruz. Peki neden? Bu eğitimimizde anıların nasıl oluştuğunu ve unutma nedenlerimizi öğreneceğiz. Hazırsanız başlıyoruz.
Neden Unutuyoruz?
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 5
öğrendiklerinizi verimli bir şekilde kullanabiliyor musunuz? Beyninizi tam olarak kullanıyor musunuz? Verimli bir şekilde öğreniyor ve öğrendiklerinizi hatırlıyor musunuz? Eğer bu sorulara yanıtınız “hayır” ise sizi Zihin Haritalama Tekniği ile tanıştırmak istiyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
“Farkındalık” birçoğumuzun günlük hayatta sıkça kullandığı bir kelime hâline geldi. Peki, farkındalık nedir? Gerçek anlamını hiç düşündünüz mü? Ne yazık ki bizi biz yapan unsur farkındalık değildir. Peki, nedir bu unsur? Bu sorunun cevabı eğitimimizde!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Beynimizin sadece yüzde 10’unu kullandığımızı eminim çoğunuz duymuşsunuzdur. Hatta geri kalan yüzde 90’lık kısmını kullanmayı öğrenirsek daha zeki, başarılı ve yaratıcı olabileceğimize de çoğumuz inanırız. Peki, bu bilgi gerçekten doğru mu? Beyinle ilgili birçok yanlış inanış bulunmaktadır. Bunlardan birçoğu da beynimizin tembel olduğunu düşünmemize neden olur. Peki, beynimiz gerçekten tembel mi? Eğitimimizde tüm bu soruların [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Deneyim ve birikimlerinizin düşünce yapınızı etkilediğini düşünüyor musunuz? Ya da birikimlerinizin öğrenmeyi hızlandırdığını biliyor muydunuz? Hazırladığımız bu eğitimde düşünce şemaları hakkında ilginç bilgiler veriyoruz. Şaşıracağınıza ve bakış açınızın değişeceğine eminiz. Değişime ve gelişime hazırsanız, videoyu başlatmak için zaman kaybetmeyin deriz.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Hiç davranışlarınız yüzünden yargılandığınızı hissettiniz mi? Birçoğumuz, bu durumu insanların bazı inançları yüzünden sıkça yaşarız. Peki, yargılanmaktan neden bu kadar korkarız? Bu durumun beynimizin gelişimiyle bir ilgisi olabilir mi? Gelin birlikte keşfedelim!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Beynimiz ortalama kaç kelimeyi biliyor olabilir? Araştırmalara göre 20 yaşındaki biri ortalama olarak 27.000 ile 52.000 farklı kelime konuşurken; 60 yaşındaki bir kişi ise 35.000 ile 56.000 arasında kelime konuşabiliyor. Bu kadar kelimeyi bilmek çok gibi görünüyor, değil mi? Aslında değil! Asıl önemli olan bizler bu kadar kelimeyi nasıl aklımızda tutuyoruz? Konuşurken hangi kelimeyi söyleyeceğimizi [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 4
Hayatın her alanında ustalık kavramı geçerlidir. Hepimiz yaptığımız işlerde ustalaşmak istiyoruz. Peki ustalık nedir? Zihnimizde bu süreç nasıl gerçekleşir? Gerçekten çırağı olmadığımız işin ustası olamaz mıyız? Bunların ve daha fazlasının cevabını gelin birlikte öğrenelim.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Beyninizin ne kadar güçlü olduğunu biliyor musunuz? Ya da daha önce bu konuyla ilgili bir test yaptınız mı? Eğer daha önce böyle bir test yapmadıysanız eğitimimiz sizi oldukça heyecanlandıracak. Yaptıysanız da kesinlikle bir kez de bizimle denemenizi tavsiye ediyoruz. Hazırsanız videoyu başlatıp beyninizin ne kadar güçlü olduğunu test edebilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.