Bu eğitimde sizlere hem öğrencilik hem de sonrasında iş ve çalışma yaşamınızda iyi ve başarılı ilişkiler kurmanız için gerekli görgü kurallarını aktarmayı amaçladık.
Bir topluluk içinde yaşayan insanlar, bazı kural ve prensiplere uymalıdırlar. Bir kişinin özgürlüğü, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter! Bu nedenle eylemlerimizin başkasının hayatını etkilediği zamanlar için bir otokontrol mekanizması geliştirmemiz gerekir.
Yasalar topumdaki kuralları belirlemiştir ancak her toplumun kendine has geleneksel davranışları vardır. Bu kuralların özellikle küçük yaşlarda kazanılması çok önemlidir.
Böylece genç bireyler, başta öğretmenleri ve arkadaşları olmak üzere tüm sosyal çevreleri ile sağlıklı ilişkiler kurarak hayatlarının temelini sağlam bir zemine oturtmuş olur.
Peki, nedir bu kurallar? Hayatımızdaki tüm eylemlerin yanı sıra yeni kurulacak ilişkilerin de ilk adımı olan selamlama görgü kurallarının ilk adımıdır. örneğin selam, bir değer verme yöntemidir, verilen yere ve kişiye göre değişir. En sade anlatımla, selamlaşmak için hafif bir tebessümle göz teması kurmak gerekir. örneğin kütüphane benzeri bir çalışma ortamı söz konusuysa sadece başla da gerçekleştirilebilir.
örneğin selamlama, bir değer verme yöntemidir, verilen yere ve kişiye göre değişir. En sade anlatımla, selamlaşmak için hafif bir tebessümle göz teması kurmak gerekir. örneğin kütüphane benzeri bir çalışma ortamı söz konusuysa sadece başla da gerçekleştirilebilir.
Bir büyüğünüzle karşılaştığınızda onun selam vermesini beklemeden, gerekli saygıyı göstererek selam vermeniz en doğru davranıştır. Verilen selamı ise aynı samimiyetle karşılamak ve cevaplamak gerekir.
Peki ya tokalaşma ve diğerleri, işte hep bu eğitimin içeriğinde sizleri bekliyor.
Yararlı Olması Dileğiyle.