Lezzetiyle insanlığın ortak damak zevklerinden biri olan peynir, neredeyse medeniyetin kendisi kadar eski bir tarihe sahip. Peki, peynir ilk ne zaman keşfedildi? Peynir türleri nasıl ortaya çıktı? Gelin, birlikte peynirin lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkalım.
Peynirin Kısa Tarihi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Timur kimdir? Türk mü, Moğol mu? Zalim bir istilacı mı yoksa fetihçi bir komutan mı? Gelin, Türk tarihinin gizemli hükümdarlarından Timur’un hayatına dair bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Hades ve Persephone’nin hikâyesi Yunan mitolojisinin en gizemli efsanelerinden biridir. Ölülerin Tanrısı olarak bilinen Hades tarafından yer altına kaçırılan Persophone’nin mücadelesi yaşam ve ölüm arasındaki uzlaşmayı ve mevsimler arasındaki geçişi simgeliyor. Gelin, efsanenin ayrıntılarını birlikte öğrenelim.
Tarih
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
çoğumuza en sevdiğimiz meyvenin ne olduğu sorulduğunda aklımıza ilk gelenlerden biri de muzdur. Peki, muz neden bu kadar popüler oldu? İlk olarak nerede üretilmeye başlandı? Hükûmetlerin arasını bile açan muzun tarihsel serüvenini merak ediyorsanız sizi eğitimimizi izlemeye davet ediyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Tarih
Eğitim Süresi: 16 dk
Soru Sayısı: 2
Tarihin en eski mirası, insanlığın ilerlemesinde bir dönüm noktası: Ateş! Bu etkileyici gücün kökenlerini ve mitolojik anlamlarını öğrenmeye hazır olun. Ateş, sadece bir ısı ve ışık kaynağı değil, aynı zamanda medeniyetin şekillenmesinde kritik bir rol oynamıştır. Bu eğitim, ateşin insanlık tarihindeki yolculuğunu keşfetmenize sağlar. Neden İzlemelisiniz? • Mitolojik Kökenleri Keşfetme: Ateşin, Prometheus gibi mitolojik figürler [...]
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Antik Yunan’dan beri süregelen üstün insan ırkı oluşturma çabası 19. yüzyılda Nazi soykırımıyla vahşet boyutuna geldi. Bu çabaya adanmış öjenik adında yeni bir bilimsel hareket ortaya çıktı. Birçok insan zorla kısırlaştırıldı. Gelin, birlikte bilim tarihinin karanlık sayfalarında bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 5
Komplo teorilerinin geçmişine göz atmak ister misiniz? Evrimsel psikolojiden, iktidar ilişkilerine uzanan bu yolculukta İmparator Neron, İllüminati ve Tapınak Şövalyeleri gibi pek çok komplo teorisinin hayatımızı nasıl değiştirdiğine şahitlik edeceğiz. Ayrıca komplo teorilerinin tarih boyunca verdiği zararları da konuşacağız. Peki, komplo teorilerinden kendimizi nasıl koruyacağız? Gelin, birlikte öğrenelim
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 5
Hayatımıza giren bazı markalar sundukları ürünün ya da hizmetin ötesinde tüm toplumun yaşamını derinden etkileyebiliyor. Bu markalar bazen bir ülkenin ekonomisini, kültürünü, siyasi rejimini hatta geleceğini bile tamamen değiştirebiliyor. Gelin, hayatımızı değiştiren bu markalara birlikte göz atalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Maya kültürünün en önemli tanrıçalarından biri olan Ix Chel’in mitolojik hikâyesini öğrenmeye ne dersiniz? Bu hikâye diğer birçok efsane gibi tarihte insanların neye değer verdiğini ve mitolojik kahramanlarıyla kendilerini nasıl yansıttıklarını gözler önüne seriyor.