Lezzetiyle insanlığın ortak damak zevklerinden biri olan peynir, neredeyse medeniyetin kendisi kadar eski bir tarihe sahip. Peki, peynir ilk ne zaman keşfedildi? Peynir türleri nasıl ortaya çıktı? Gelin, birlikte peynirin lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkalım.
Peynirin Kısa Tarihi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
Hangi yaşta olursak olalım oyunun hayatımızda temel bir yer kapladığı bir gerçek. Hatta son yıllarda yapılan araştırmalar oyunun zekâmız ve becerilerimiz üzerine çok büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor. Peki, oyun nedir? Neden oyun oynamaya ihtiyacımız var? Gelin, birlikte öğrenelim.
Tarih
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Tarih, kimimiz için sıkıcı, kimimiz için çok zevklidir. Peki tarih nedir? Tarih, toplumların geçmişini, geçmişte yaşanan olayları ve bu olayların neden-sonuç ilişkilerini öğrenmemizi sağlayan önemli bir bilimdir. Tarihten yararlanarak geçmişten ders çıkarabilir ve geleceğimizi yönlendirebiliriz. İnsanların içinde yaşadığı dönemin kültüründen, yaşam şartlarından ve meydana gelen olaylardan nasıl etkilediğini öğreniriz. Zaman boyutunu algılayarak, farklı bakış açıları [...]
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Antik Yunan’dan beri süregelen üstün insan ırkı oluşturma çabası 19. yüzyılda Nazi soykırımıyla vahşet boyutuna geldi. Bu çabaya adanmış öjenik adında yeni bir bilimsel hareket ortaya çıktı. Birçok insan zorla kısırlaştırıldı. Gelin, birlikte bilim tarihinin karanlık sayfalarında bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Refah tuzakları; toplumlar arasında nesiller boyu yoksulluğu sürdüren ekonomik ve çevresel durumlardan kaynaklanır. Bu tuzaklardan bazıları, yetersiz beslenme gibi bireysel nedenlerden bazıları ise iklim sorunu gibi küresel sorunlardan kaynaklanır. Peki, sizce en büyük nedeni ne olabilir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Çürümüş soluk bedenleriyle yeniden dirilen ve insan etine düşkünleriyle bilinen kurgusal yaratıklar. Evet, zombilerden bahsediyoruz. Son yıllarda popüler kültürün etkisiyle zombiler daha fazla karşımıza çıkmaya başladı. Peki, hiç ölü insanların yeniden canlanması fikrinin nereden geldiğini merak ettiniz mi? Gelin, zombilerin karanlık tarihini birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Hades ve Persephone’nin hikâyesi Yunan mitolojisinin en gizemli efsanelerinden biridir. Ölülerin Tanrısı olarak bilinen Hades tarafından yer altına kaçırılan Persophone’nin mücadelesi yaşam ve ölüm arasındaki uzlaşmayı ve mevsimler arasındaki geçişi simgeliyor. Gelin, efsanenin ayrıntılarını birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 7
Hayatımızda bazı markalar var ki onlardan sadece marka olarak bahsetmek yetersiz kalıyor. Çünkü bu markalar yaşam biçimimizi değiştiriyor. Özellikle 21. yüzyılda hayatımıza giren ve hayatımızda köklü değişimler yaratan markalar var. Peki, bunlar hangi markalar? Hayatımızı nasıl değiştirdiler? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
1916 yılının soğuk bir kış akşamında Felix Yusupov, aceleyle akşamki misafiri için hazırlanıyordu. çünkü bu misafir tam dört kez ölümden kurtulmayı başarmıştı. Ancak her şey planladığı gibi giderse bu sefer başarılı olacağına hiç şüphesi yoktu. çöken Rus monarşisini kurtarmak için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüştü. Yusupov ve aristokrat arkadaşlarına göre akşam yemeğine davet [...]