Reddedilmenin neden can acıttığını biliyor musunuz? Ya da beyin ve bedenimiz birbiriyle nasıl bağlıdır? Ya da şarkı söylemenin yararları var mıdır? Evet, bu eğitimde şaşırtıcı psikolojik gerçekleri sizlerle paylaşacağız. Hazırsanız arkanıza yaslanın ve eğitime başlayın!
Şaşırtıcı Psikolojik Gerçekler
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
İçerisinde hiçbir etken madde olmayan bir ilacın insanlar üzerinde nasıl olumlu etkileri olabileceğini biliyor musunuz? Tarihte bu şekilde o kadar çok gerçek olay var ki inanamazsınız. Pek çok sahte ilaç gerçeğine uygun düzeyde işe yarayabiliyor. Bu durum 1700 yıllardan beri görülen çok ciddi ve açıklanamayan toplumsal bir Fenomen. örneğin, yeni bir ilacı değerlendirmek için deneme [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Kendini herkesten çok seven insanlara ‘’narsist” denmesinin Yunan mitolojisine dayanan bir hikâyesi var. Bu narsistlerin atası olarak bilinen Narcissus’un hikâyesi. Hatta sadece narsistlik değil dilimize ‘’nergis” olarak geçen çiçeğin ismi de buradan geliyor. Gelin, Narcissus ve Echo’nun mitolojik hikâyesine beraber tanık olalım.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 3
Sevdiklerinizden bir an olsun ayrı kalma düşüncesi bile sizi korkutuyor mu? öyleyse ayrılık kaygısı bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz. Bu durum sizinle beraber sevdiklerinizin hayatını da olumsuz yönde etkiler. Kendinizi kaygılarınız ve korkularınız arasında sıkışmış hissedebilirsiniz. Ama endişelenmeyin. Belirtileri fark ederek kaygınızla baş etme yöntemleri geliştirebilirsiniz. Peki, ayrılık kaygısı bozukluğunun belirtileri nelerdir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Deprem
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle deprem kuşağında yer aldığını biliyoruz. Travmatik ve hayati risk taşıyan deprem gerçeği sıkça kendini hatırlatıyor. Peki, depremden psikolojik olarak korunmak için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Sizin için hazırladığımız bu eğitimde deprem sonrası travma yaşamamak için neler yapabileceğinizden söz edeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Duygusal istismar, psikolojik açıdan insanın duygularının sömürülmesi ve kötüye kullanılmasıdır. çoğu zaman gözle görülür bir belirtisi olmadığı için göz ardı edilebilir. Ancak psikolojik anlamda kişiye çok zarar verir. Peki, duygusal istismarın belirtileri nelerdir? Bu belirtilerle karşılaşırsak neler yapmalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Cahil cesareti pek çoğumuzun bildiği bir tanımlamadır. İki psikolog Justin Kruger ve David Dunning bu konuda araştırmalar yapmışlar ve çok ilginç sonuçlara ulaşmışlar. Cahil cesareti sözünün bilimsel olarak tam karşılığı olan Dunning-Kruger etkisinin ayrıntılarını gelin birlikte inceleyelim.
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizce aptallık mı daha tehlikelidir yoksa kötülük mü? Birçok kişinin bu soruya “Kötülük” yanıtı vereceğini biliyoruz. Oysa Bonhoeffer’ın teorisine göre doğru cevap “Aptallıktır” Peki, kimdir Bonhoeffer? Aptallık teorisi neye dayanır? Ve aptallığı bu kadar tehlikeli yapan unsurlar nelerdir? Gelin, bu soruların yanıtını birlikte öğrenelim.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Sosyopatlık genellikle, aşk, suçluluk, utanç ya da pişmanlık gibi sosyal duyguların eksikliğiyle karakterize edilen psikolojik bir bozukluk. İnsanları etkileme ve kandırma konusunda onların eline hiç kimse su dökemez; kolay kolay kimsenin inanmayacağı yalanları allayıp pullayarak yutturmakta çok beceriklidirler. Sosyopatların etki alanlarına girmemek, oyununa gelmemek, kısaca zarar vermelerine fırsat vermemek için bu kişileri anında teşhis etmek [...]