Şirketinizi aile olarak görüyor musunuz? Birçoğumuz iş ilanlarında şirketlerin kendilerini ‘’aile” olarak tanımladığına şahit olmuşuzdur. Peki gerçekten iş yerinde aile gibi olmak iyi bir şey mi? Unutmayın, çalışanla işveren arasındaki ilişkinin doğası çok farklıdır. Bu nedenle şirketinizi ‘’aile” olarak görmek yarardan çok zarar verir! Hadi gelin şirketinizi aile olarak görmenin nelere yol açtığını inceleyelim.
Hazırsanız başlıyoruz.
Şirketinizi “Aile” Olarak Görmenin Zararları
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
Başarısız bir iş ve yaşam dengesi hem çalışanı hem de işvereni olumsuz yönde etkiler. Dengeli bir iş hayatına sahip olmak sadece zamanında işe gidip gelmek anlamına gelmez. Önemli olan yaşamda dengeli olabilmektir. Peki, bu denge sağlanır? Gelin, birlikte öğrenelim.
Cinsiyet
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 7
Dişi veya erkek olmak doğumla belirlenir. Ancak toplumun cinsiyetlere dair beklentileri ile şekillenen roller nedeniyle kadın veya erkek olmak sonradan öğrenilir. Peki, ataerkil toplumlarda bu roller nasıl daha belirgin hâle gelir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 5
Hepimiz kariyer basamaklarında hızla yükselmek isteriz. Ancak kariyer her zaman aynı hızda ilerlemez, inişleri ve çıkışları vardır. Hızınızı neyin düşürdüğü tespit ederseniz kariyerinizde yükselmeniz kolaylaşır. Peki, kariyer basamaklarını hızlı ve emin adımlarla tırmanmak için ne yapmak gerekir? Gelin, birlikte öğrenelim.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
Cesaret kelime kökeni olarak “coer” ve “cor” kelimelerinden türemiştir ve bu her iki kelime de yürek anlamına gelmektedir. Yani, cesaret yüreğimizden geçen şeyleri korkusuzca yapmak demektir. Peki, iş dünyasında da aynısını yapabiliyor muyuz? Fikirlerimizi söyleyebiliyor muyuz? Cesur olmak için gereken şey nedir? Hadi, gelin bu soruların ve daha fazlasının cevabını birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Aptal puma sendromu, iş hayatında adı pek bilinmeyen ama çokça yaşanan bir durumdur. Pumalar avlanırken ince zekâlarının ürünü olan bir karar mekanizmasıyla hareket ederler. Koşarken harcadığı enerji avdan elde edeceği potansiyel enerjiyi aştığında puma durur. Aptal puma sendromu ise bunun tam tersini yapan kişiler için kullanılır. Peki, aptal puma olmamak için ne yapmalıyız? Gelin, birlikte [...]
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 22 dakika
Soru Sayısı: 6
Kuşak, yaklaşık olarak aynı yıllarda doğmuş, aynı çağın şartları ve sorumluluklarıyla yükümlü kişiler topluluğudur. Dünya durmadan değişmekte ve insanı da değiştirmektedir. önce tarım toplumu sonra sanayi toplumu ve en sonunda da bugün içerisinde yaşadığımız bilgi toplumu, dünyanın geçirmiş olduğu sosyo-kültürel ve ekonomik evrelerdir. Her kuşağın çıkış noktasında, tarihsel ve toplumsal dönüşüm evreleri yaşanır. Yaşanan olaylar, [...]
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 7
İyi takım olmak, aynı değerleri paylaşmak ve ortak yapılan işlerdir. Peki, insanlık tarihini etkileyen kişiler buluşlarını veya icatlarını tek başına mı hayata geçirdiler? İşte bu noktada biz olmanın, yani takım olmanın gücü oldukça önemlidir. Peki, tek başına takım olmak yeterli mi? Gelin, bu sorunu cevabını birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 4
Birçoğumuz iş yerimizde mobbinge uğradığımızı düşünebiliriz. Peki, her olumsuz davranış mobbing midir? Mobbingi fark etmek ve engellemek için neler yapabiliriz? Mobbinge uğradığımızda bunu kiminle paylaşmalıyız? Ve mobbing bildirildikten sonraki süreç nasıl işler? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının cevaplarını birlikte verelim.