Soru hazırlama tekniklerini biliyor musunuz? çoktan seçmeli, boşluk doldurma ya da eşleştirme sorularında nelere dikkat edilmelidir? Yetişkinlere soru hazırlarken hangi yeterlilikleri ölçmeliyiz? Gelin, bu eğitimde soru hazırlama tekniklerini tüm detaylarıyla öğrenelim!
Soru Hazırlama Teknikleri
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 0
ülkemiz 1 milyar dolara yakın gayri safı milli hasılası ile Dünyanın en büyük 17. Ekonomisi. Peki kısa ve orta vadede ekonominin gelişmesi ve bu listede daha üst basamaklara çıkmanın anahtarı nedir? Yanıt oldukça basit; eğitim. Bu eğitimimizde bu konunun nedenlerini ayrıntılı olarak anlatıyoruz. Yeni nesillerimizi geleceğe hazırlamak için eğitimin şirketleri, çalışanları ve toplumu nasıl şekillendirdiğini, [...]
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 18 dakika
Soru Sayısı: 3
öğrenme, hayatımızı şekillendirme aracımızdır. Hiçbirimiz olduğumuz gibi kalamayız. öğrenerek kendimizi, hayatımızı hatta çevremizi etkiler, bir şekilde değiştiririz. Bilgi ve öğrenme ile kendimizi yeniden biçimlendirebiliriz. Peki, niçin öğrenmeyi öğrenmeliyiz? Daha az zamanda, daha az yorularak; pek çok şey öğrenebilmek, öğrenmenin keyfini çıkarabilmek, bilgiye dayalı mesleki rekabet avantajı kazanmak ve nihayetinde öğrenmeyi bir yaşam tarzına dönüştürebilmek için [...]
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizce yetişkinleri eğitmek mi daha kolaydır? Yoksa çocukları mı? Birçoğunuzun cevabının “çocukları eğitmek” olduğunu biliyoruz. çünkü çocuklar, yetişkinlere göre daha çok yeniliğe açıktır. Gelin, bu eğitimimizde İngiliz bir filozof olan John Locke’un çocuk eğitimiyle ilgili görüşlerini birlikte öğrenelim.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
Bir fikri ya da konuyu gerçekten anlıyor musunuz yoksa sadece tanımını mı biliyorsunuz? Eğer bu soruların yanıtı hayır ise bunu nasıl anlayabilirsiniz? Cevap çok basit: Feynman Tekniği. Bir konu veya kavramı daha kalıcı ve etkili öğrenmek için bu öğrenme tekniğinden yararlanabilirsiniz. Peki, Feynman Tekniği nedir? Ya da bu tekniği uygulamak için neler yapmanız gerekir? Sizin [...]
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Hepimiz zaman zaman işlerimizi erteleriz ve bunun kötü bir şey olduğunu düşünürüz. Peki hiç aktif erteleme diye bir şey duydunuz mu? Endişelenmeyin, size yardımcı olmak için buradayız. Sizin için hazırladığımız eğitim sayesinde aktif erteleme ile tanışacak ve verimliliğinizi arttıracaksınız. Hazırsanız arkanıza yaslanın ve ilginç yöntemlerle tanışın.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 5
öğrendiklerinizi hayatınıza ne kadar etki ediyor? “Ben kaç üniversite bitirdim. çok bilgiliyim.” diye mi düşünüyorsunuz? O zaman çok yanılıyorsunuz. Neden mi? Hadi, birlikte öğrenelim.Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Eğitim, insanların işlerinde kullanacakları bilgilerin geliştirilmesi ve sunulmasıdır. Gelişim, insanların daha başarılı olmasını sağlayan öğrenme müdahaleleridir. öğrenme yöntemleri ise, kişiler için en uygun öğrenme yolunu bulmamıza yardımcı olur. Bunlar; görsel, işitsel ve kinestetik öğrenme olarak ayrılır. Evet, aslında üç şekilde de öğreniriz. Nasıl mı? Hepsi ve daha fazlası sizin için hazırladığımız eğitimimizde! Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim ve Gelişim
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
Robert Gagné, öğrenme psikolojisi ve öğretim tasarımı alanındaki yıllar süren çalışmaları sonucunda, etkili bir öğretim modeli tasarladı. Bu modeli e-öğrenme süreçlerine uyarlayarak öğrenmenin sınırlarını zorlamaya hazır mısınız?