Yaşamın akışı içerisinde çoğumuz sürekli yorgun ve stresliyiz. Bu stres, kilo alımından diyabete kadar birçok sağlık sorununu tetikliyor. Ancak bazı besinleri düzenli tüketerek stresinizi büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Stresi azaltan besinler neler? Gelin, birlikte öğrenelim.
Strese Karşı Etkili Besinler
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Beslenme
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Etler, vücudumuz için en iyi protein kaynaklarından biri ve bizler tam 2 milyon yıldır onu tüketiyoruz. Peki, neden et tüketiyoruz? Bizler biyolojik olarak üç ana nedenden dolayı et tüketiriz. Bunlar; enerji üretimi, gelişim ve vücudumuzun üretemediği molekülleri dışardan almak olarak sıralanabilir. Ancak işlenmiş et ve fazla kırmızı et tüketmek vücudumuza zarar verebilir. O zaman ne [...]
Beslenme
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 2
Hepimiz GDO hakkında bazı bilgilere sahibiz. Peki GDO’nun tam olarak neyi ifade ettiğini biliyor muyuz? Sizin için hazırladığımız eğitimimizde gen yayılımına, doğal olanın ne olduğuna, GDO hakkındaki gerçeklere ve zararlarına değindik. Eğer hazırsanız videoyu başlatabilir ve aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Eğitimi tamamladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Onların sağlığı bizler için de önemli…
Beslenme
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
Beslenme tercihlerimiz birçok canlının neslinin tükenmesinin temel nedenlerinden birisi hâline geldi. Bu konuda bizlerin birey olarak alabileceği en önemli önlem, sürdürülebilir beslenmeye geçmek olacaktır. Gelin, daha yaşanılabilir bir Dünya için beslenme alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirelim.
Beslenme
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
ülkece tüketmeyi en çok sevdiğimiz içecek şüphesiz çay. Hatta çay tüketiminde günlük 250 milyon bardak çayla dünyada açık ara farkla birinci sıradayız. Peki, çay sağlığımız açısından dost mu yoksa düşman mı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Beslenme
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Eğer beyninizin içindeki tüm sıvıyı çekseydiniz ve onu bileşenlerine ayırsaydınız, sizce nasıl görünürdü? Sudan arındırılmış beyninizin ağırlığının büyük bir kısmı, lipidler olarak da bilinen yağlardan oluşurdu. Geriye; proteinler, aminoasitler, mikro besinler ve glikoz kalırdı. Durun, hemen korkmayın! Besinlerin beyne etkisi nasıl olur önce onu anlayın! Yararlı olması dileğiyle.
Beslenme
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 2
Her gün süt içiyor musunuz? Ya da ne sıklıkla süt tüketiyorsunuz? İnsanlar bu konuda ikiye ayrılıyor. Sütün kemik yapısı için çok önemli olduğunu söyleyenler ve kansere neden olduğunu savunanlar… Şimdi size tarafınızı seçim demeyeceğiz. Hazırladığımız bu eğitimle kafanızdaki tüm soruların cevaplarını alacaksınız.
Beslenme
Eğitim Süresi: 18 dakika
Soru Sayısı: 8
Sofralarımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan zeytinyağının tarihini, içeriğindeki vitamin ve bileşenlerin neler olduğunu biliyor musunuz? Daha da önemlisi, zeytinyağı tüketirken nelere dikkat etmelisiniz? Bu soruların daha fazlasının yanıtı sizin için hazırladığımız eğitimimizde!Yararlı olması dileğiyle