Yaşamın akışı içerisinde çoğumuz sürekli yorgun ve stresliyiz. Bu stres, kilo alımından diyabete kadar birçok sağlık sorununu tetikliyor. Ancak bazı besinleri düzenli tüketerek stresinizi büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Stresi azaltan besinler neler? Gelin, birlikte öğrenelim.
Strese Karşı Etkili Besinler
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Beslenme
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 2
Hepimiz GDO hakkında bazı bilgilere sahibiz. Peki GDO’nun tam olarak neyi ifade ettiğini biliyor muyuz? Sizin için hazırladığımız eğitimimizde gen yayılımına, doğal olanın ne olduğuna, GDO hakkındaki gerçeklere ve zararlarına değindik. Eğer hazırsanız videoyu başlatabilir ve aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Eğitimi tamamladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Onların sağlığı bizler için de önemli…
Beslenme
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 4
Dünyamızı korumak için hızlı iklim değişikliğiyle mücadele etmemiz gerekiyor. Peki, yediklerimizin bu konuda ne kadar etkili olduğunu biliyor musunuz? Kırmızı et sandığınız kadar masum değil. Peki ya diğer gıdalar? Ne yediğimiz karbon ayak izlerimizi büyük ölçüde etkiliyor. Gelin, iklim değişikliğinde gıdaların etkisini öğrenelim. Hazırsanız başlıyoruz.
Beslenme
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Şimdi sizlere hem tok tutan hem de kahvaltılarda en çok tercih edilen bir besinden söz edeceğiz: Yulaf. Peki, yulafın içinde hangi besin maddeleri bulunuyor? Bize ne gibi yararları var? çölyak hastalarının yulaf yemesi sakıncalı mı? Bu soruların ve daha fazlasının cevabı için hazırsanız başlayalım. Yararlı olması dileğiyle.
Beslenme
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Kalori, vücudumuzun enerjisinin kaydını tutar ve onu sağlıklı bir şekilde aldığımızda, tüm enerji ihtiyacımızı karşılar. Ancak bu noktada hepimizin merak ettiği bazı şeyler var. Yiyeceklerin kalorisi ne kadar? Hangi gıdaları çok fazla tüketirsek kilo alırız? Ne kadar kalori aldığımızın, tükettiğimiz besinlerle doğru orantılı olduğunu biliyor muyuz? En önemlisi, vücudumuzun gerçekten ona ihtiyacı var mı? İşte [...]
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Vücudumuzda trilyonlarca bakteri, virüs ve mantar yaşar. Eğer onlarla aramızı iyi tutarsak bu bizim yararımıza olacaktır. çünkü tüm bu yapılar bağırsak mikrobiyomunu, yani vücudumuzda pek çok farklı görevi olan ekosistemleri oluşturur. Peki, ama bu nasıl olabilir? Bağırsaklarımızdaki bakteriler, vücudun sindiremediği besinleri parçalar, vücudun ihtiyacı olan gıdaları üretir, sindirim sistemini düzenler ve zararlı mikroplara karşı savaşır. [...]
Beslenme
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
Kaliteli bir yetişkinlik ve yaşlılık dönemi sürdürmek için kendinize yatırım yapmanız gereken dönem hangisidir? Evet, doğru cevap ergenlik dönemi. İşte karşınızda ergenlik döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin püf noktaları.
Beslenme
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Modern yaşamın getirdiği kolaylık ve hıza en uygun beslenme biçimi olan fast food tadıyla bizi cezbetse de sağlığımızı da bir o kadar kötü etkiliyor. Peki, giderek artan bu beslenme biçimi vücudumuzu nasıl etkiliyor? Gelin, birlikte öğrenelim.
Beslenme
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Eğer beyninizin içindeki tüm sıvıyı çekseydiniz ve onu bileşenlerine ayırsaydınız, sizce nasıl görünürdü? Sudan arındırılmış beyninizin ağırlığının büyük bir kısmı, lipidler olarak da bilinen yağlardan oluşurdu. Geriye; proteinler, aminoasitler, mikro besinler ve glikoz kalırdı. Durun, hemen korkmayın! Besinlerin beyne etkisi nasıl olur önce onu anlayın! Yararlı olması dileğiyle.