Beslenme tercihlerimiz birçok canlının neslinin tükenmesinin temel nedenlerinden birisi hâline geldi. Bu konuda bizlerin birey olarak alabileceği en önemli önlem, sürdürülebilir beslenmeye geçmek olacaktır. Gelin, daha yaşanılabilir bir Dünya için beslenme alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirelim.
Sürdürülebilir Beslenme
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Beslenme
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 4
Dünyamızı korumak için hızlı iklim değişikliğiyle mücadele etmemiz gerekiyor. Peki, yediklerimizin bu konuda ne kadar etkili olduğunu biliyor musunuz? Kırmızı et sandığınız kadar masum değil. Peki ya diğer gıdalar? Ne yediğimiz karbon ayak izlerimizi büyük ölçüde etkiliyor. Gelin, iklim değişikliğinde gıdaların etkisini öğrenelim. Hazırsanız başlıyoruz.
Beslenme
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 4
ülkemizde, tarihi o kadar eski olmasa da kafamızı çevirdiğimiz her yerde ve her koşulda aranan bir içecektir çay. öylesine sahiplenmişiz ki; milli içeceğimiz kımızı unutmuş, tiryakisi olduğumuz kahveyi bırakmış, çaya başlamışız. İlk zamanlarda yüksek maliyeti nedeniyle yalnızca zengin ve ayrıcalıklı kişiler tarafından tüketilen çay, üretiminin yaygınlaşması ile ucuzlayıp herkesin kolaylıkla erişebildiği bir içecek haline gelmiştir. [...]
Beslenme
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 2
Her gün süt içiyor musunuz? Ya da ne sıklıkla süt tüketiyorsunuz? İnsanlar bu konuda ikiye ayrılıyor. Sütün kemik yapısı için çok önemli olduğunu söyleyenler ve kansere neden olduğunu savunanlar… Şimdi size tarafınızı seçim demeyeceğiz. Hazırladığımız bu eğitimle kafanızdaki tüm soruların cevaplarını alacaksınız.
Beslenme
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 2
Hepimiz GDO hakkında bazı bilgilere sahibiz. Peki GDO’nun tam olarak neyi ifade ettiğini biliyor muyuz? Sizin için hazırladığımız eğitimimizde gen yayılımına, doğal olanın ne olduğuna, GDO hakkındaki gerçeklere ve zararlarına değindik. Eğer hazırsanız videoyu başlatabilir ve aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Eğitimi tamamladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Onların sağlığı bizler için de önemli…
Beslenme
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Şimdi sizlere hem tok tutan hem de kahvaltılarda en çok tercih edilen bir besinden söz edeceğiz: Yulaf. Peki, yulafın içinde hangi besin maddeleri bulunuyor? Bize ne gibi yararları var? çölyak hastalarının yulaf yemesi sakıncalı mı? Bu soruların ve daha fazlasının cevabı için hazırsanız başlayalım. Yararlı olması dileğiyle.
Beslenme
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Eğer beyninizin içindeki tüm sıvıyı çekseydiniz ve onu bileşenlerine ayırsaydınız, sizce nasıl görünürdü? Sudan arındırılmış beyninizin ağırlığının büyük bir kısmı, lipidler olarak da bilinen yağlardan oluşurdu. Geriye; proteinler, aminoasitler, mikro besinler ve glikoz kalırdı. Durun, hemen korkmayın! Besinlerin beyne etkisi nasıl olur önce onu anlayın! Yararlı olması dileğiyle.
Beslenme
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
Kaliteli bir yetişkinlik ve yaşlılık dönemi sürdürmek için kendinize yatırım yapmanız gereken dönem hangisidir? Evet, doğru cevap ergenlik dönemi. İşte karşınızda ergenlik döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin püf noktaları.