Eğer devlet yaşamanız için gerekli olan parayı karşılasaydı çalışmaya devam eder miydiniz? Ya da okula gitmek ister miydiniz? Pek çok kişi son zamanlarda temel gelirin nasıl olması gerektiği konusunda uzlaşamıyor. Temel Gelir kimileri tarafından sosyal programların bitmesi anlamına gelirken, kimileri içinse fazladan bir gelir kapısı olarak düşünülüyor. Hatta daha da ileriye gidip, işe gitmenin seçenek haline gelmesini isteyenler bile var! Ne düşünürseniz düşünün, öncelikle bu kavramın ne olduğunu iyi anlamanız gerekiyor. O zaman hep birlikte izliyoruz!
Temel Gelir; Herkese Ücret mi?
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
130 yıldan uzun bir geçmişe dayanan Coca Cola, dünya genelinde en fazla tüketilen ve hakkında en fazla spekülasyon yapılan içecek markası. Başlangıçta bir eczanede ilaç olarak satılırken sonraları reklam kampanyaları sayesinde dünyanın en bilindik markalarından biri hâline gelmiş. Gelin, Coca Cola’nın gerçek hikâyesini birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 5
Marihuana bir uyuşturucudur. Tıpkı diğer tüm uyuşturucular gibi, kullananlar üzerinde olumsuz etkileri vardır ve asla zararsız değildir. Ancak dünyanın hemen hemen her yerinde marihuana yasal hale getiriliyor. Peki, bu gerçekten iyi bir fikir mi? Zararlı diyenlerin sayısı yeterli değil mi? Bugün, marihuananın yasallaşmaması gerektiği ile ilgili bazı görüşler var. Şimdi size onların neler olduğunu anlatacağız.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Güvercinlerin dünyanın dört bir yanında nüfusları gittikçe artıyor. Peki, tutsak edilme hikâyeleri bundan 10 bin yıl öncesine dayanan güvercinler bugünlere nasıl geldi? Bu eğitimimizde tarih içerisinde güvercinlerin nasıl bir yolculuktan geçtiğini anlatacağız.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Günümüzde dünya nüfusunun onda biri solaklardan oluşur. Arkeolojik kanıtlara göre 500.000 yıldır bu durum hiç değişmemiştir. İnsan kalıntılarının %10’unda kullanılan uzuvların –örneğin, kolun uzunluğunun ve kemik yoğunluğunun- farklı olması bazı araç gereçlerde sol el kullanımına dair işaretlerden biridir. Kısaca çoğu kişinin düşündüğü gibi sağlak veya solak olmanın bir seçim olmadığını söyleyebilir miyiz? Ya da solaklık [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Dünyadaki en sinir bozucu böcek hangisidir diye sorsak? At sineği veya eşek arısını seçebilirsiniz, ancak birçok kişi için bu yarışı açık ara farkla sivrisinekler kazanır. Vızıldaması ayrı, ısırması ayrı, kaşındırması ayrı, sivrisinekler tartışmasız dünyanın en nefret edilen haşerelerden biridir. Onlar sayesinde bazı geceleri uykusuz geçirebiliyoruz, buna ek olarak her yıl milyonlarca insan sivrisineklerle taşınan hastalıklar [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Sizce hangi tür diziler ve filmler başarılı olur? Evet, çoğunlukla insanların gerçek hayata dair anlamlar bulduğu yapımlar popüler olmaya başlar. Bu durum da başarıyı getirir. Peki, Squid Game dizisi nasıl popüler oldu? İnsanlar, bu dizide ne buldular? Gelin, birlikte öğrenelim!
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Kimi zaman bizi tüm gün etkisinde bırakan, kimi zaman da ”bu da neydi şimdi?” dememize yol açan; nedeni hala tam olarak anlaşılamayan müthiş bir gizem: Rüyalarımız! Rüyalarla ilgili pek çok bilimsel çalışma yapılmasına karşın hala neden rüya gördüğümüzün yanıtı tam olarak bulunamadı. Ancak bu konuyla ilgili pek çok teori ortaya atıldı. Sizler için hazırladığımız bu [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Kurşun beyazı, ressamlar tarafından kullanılıyordu. Paris yeşili tüm odaları, kıyafetleri ve pastaları süslüyordu. Turuncu ise göz alıcılığıyla ön plandaydı. Peki, bu renkler sanıldığı kadar masum muydu? Yoksa kansere neden olan ölümcül etkilere mi sahipti? Hadi birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.