Eğer devlet yaşamanız için gerekli olan parayı karşılasaydı çalışmaya devam eder miydiniz? Ya da okula gitmek ister miydiniz? Pek çok kişi son zamanlarda temel gelirin nasıl olması gerektiği konusunda uzlaşamıyor. Temel Gelir kimileri tarafından sosyal programların bitmesi anlamına gelirken, kimileri içinse fazladan bir gelir kapısı olarak düşünülüyor. Hatta daha da ileriye gidip, işe gitmenin seçenek haline gelmesini isteyenler bile var! Ne düşünürseniz düşünün, öncelikle bu kavramın ne olduğunu iyi anlamanız gerekiyor. O zaman hep birlikte izliyoruz!
Temel Gelir; Herkese Ücret mi?
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Orta Dünya’ya yolculuk yapıp içinde ejderhaların olduğu bir bilmeceyi çözmeye ne dersiniz? Göreviniz Orta Dünya’da bir haritacı olarak ejderhaları doğru bölgelere yerleştirmek. Bu oldukça heyecanlı olacak. Gelin, bu sıra dışı bilmeceyi birlikte çözerken problem çözümüyle ilgili yeni bakış açıları keşfedelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
130 yıldan uzun bir geçmişe dayanan Coca Cola, dünya genelinde en fazla tüketilen ve hakkında en fazla spekülasyon yapılan içecek markası. Başlangıçta bir eczanede ilaç olarak satılırken sonraları reklam kampanyaları sayesinde dünyanın en bilindik markalarından biri hâline gelmiş. Gelin, Coca Cola’nın gerçek hikâyesini birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Yaşadığınız ülkenin nüfusunu biliyor musunuz? Ya da daha önemli bir soruyla başlayalım. Nüfus artış hızıyla ilgili ne biliyorsunuz? Geldiğimiz son noktayı bir cümle ile açıklamak gerekirse “Hiç bu kadar kalabalık olmamıştık.” özellikle son yıllarda nüfusumuzda çok hızlı bir artış meydana geldi. Peki, bundan sonra bizi neler bekliyor? Geleceğimiz için nüfus artışı ne anlama geliyor? Hastalıklar [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 7
Hayatımızda bazı markalar var ki onlardan sadece marka olarak bahsetmek yetersiz kalıyor. Çünkü bu markalar yaşam biçimimizi değiştiriyor. Özellikle 21. yüzyılda hayatımıza giren ve hayatımızda köklü değişimler yaratan markalar var. Peki, bunlar hangi markalar? Hayatımızı nasıl değiştirdiler? Gelin, birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Günümüzde dünya nüfusunun onda biri solaklardan oluşur. Arkeolojik kanıtlara göre 500.000 yıldır bu durum hiç değişmemiştir. İnsan kalıntılarının %10’unda kullanılan uzuvların –örneğin, kolun uzunluğunun ve kemik yoğunluğunun- farklı olması bazı araç gereçlerde sol el kullanımına dair işaretlerden biridir. Kısaca çoğu kişinin düşündüğü gibi sağlak veya solak olmanın bir seçim olmadığını söyleyebilir miyiz? Ya da solaklık [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Refah tuzakları; toplumlar arasında nesiller boyu yoksulluğu sürdüren ekonomik ve çevresel durumlardan kaynaklanır. Bu tuzaklardan bazıları, yetersiz beslenme gibi bireysel nedenlerden bazıları ise iklim sorunu gibi küresel sorunlardan kaynaklanır. Peki, sizce en büyük nedeni ne olabilir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Lezzetiyle insanlığın ortak damak zevklerinden biri olan peynir, neredeyse medeniyetin kendisi kadar eski bir tarihe sahip. Peki, peynir ilk ne zaman keşfedildi? Peynir türleri nasıl ortaya çıktı? Gelin, birlikte peynirin lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 6
Rakı, Türk Kültürünün önemli bir parçası olarak yüzyıllardır sofralarımızda yerini alıyor. Bir içkiden çok daha fazla anlamlar yüklenen rakı, adeta bir seremoni eşliğinde içiliyor. Bundan dolayı müdavimleri rakı içmenin bir sanat olduğunu söylüyor. Öyleyse gelin, bu sanatın inceliklerini birlikte öğrenelim.