Hepimiz hayatımızın belirli dönemlerinde travmatik olaylara maruz kalırız. Bu olaylara sevilen birinin kaybı, ciddi bir hastalık, kaza veya kişisel saldırı örnek olarak verilebilir. Travmaların ardından genellikle yas dönemi yaşayarak iyileşebiliriz. Ancak bu süreç çeşitli nedenlerle aksayabilir ve önemli problemler ortaya çıkar. Travma Sonrası Stres Bozukluğu olarak bilinen bu durum toplumun % 10-15’ini etkilemektedir. Bu eğitimde sizlere Travma Sonrası Stres Bozukluğu, belirtileri ve tedavi yollarını anlatıyoruz.
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Afetler insanların hayatlarını altüst ederken, su ve besinlerle bulaşan hastalıklar da hızla yayılarak büyük bir tehlikeye yol açabilir. Ama endişelenmeyin! Doğru önlemleri alarak hastalık riskinin önüne geçebiliriz. Peki, afet sonrasında hangi sağlık tedbirlerini almalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim!
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 0
Yaşanabilecek bir doğal afet öncesinde hazırladığınız afet ve acil durum çantası inanın hem sizin hem de sevdiklerinizin hayatını kurtarır. Peki, afet çantasının içinde neler olmalı? Onu hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz? Bu eğitimde tüm bu soruların yanıtını kısaca derledik, yararlı olması dileğiyle.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Yaşadığımız çağda stres hayatımızın kaçınılmaz bir parçası hâline geldi. Stres, yaşamımızın doğal bir parçası, ondan kaçamayız. Ama dozunu ayarlayarak onu yönetebiliriz. Peki ama nasıl? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz ülkemizin deprem kuşağında yer alması nedeniyle birçok deprem anına tanık olduk ve korku yaşadık. Peki, bir depreme hazır mıyız? Ya da deprem sırasında neler yapabileceğimizi yeterince biliyor muyuz? Bu eğitimde size olası bir deprem anında neler yapabileceğinizi anlatıyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Deprem
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle deprem kuşağında yer aldığını biliyoruz. Travmatik ve hayati risk taşıyan deprem gerçeği sıkça kendini hatırlatıyor. Peki, depremden psikolojik olarak korunmak için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Sizin için hazırladığımız bu eğitimde deprem sonrası travma yaşamamak için neler yapabileceğinizden söz edeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
Deprem
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 6
Deprem, yetişkinler için olduğu gibi çocuklar için de büyük bir travmadır. Bu nedenle, deprem sonrası çocuklara doğru şekilde yaklaşmak, onları anlamak ve desteklemek hayati önem taşır. Peki, bir ebeveyn olarak çocuğunuza depremi nasıl anlatabilirsiniz? Bu konuda çocuklara nasıl destek olabilirsiniz? Tüm bunların ve daha fazlasının yanıtı eğitimimizde!
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 1
Deprem, Türkiye’nin coğrafi konumundan kaynaklanan bir gerçek. Hepimiz biliyoruz ki depremler, önlem alınmadığı zaman daha çok can ve mal kayıplarının oluşmasına neden oluyor. Hem çocukların hem yetişkinlerin bu önlemlerin farkında olması gerekiyor. Bu eğitimde deprem öncesi, anı ve sonrası hangi önlemlerin alınması gerektiği çocuklara uygun bir dille anlatılıyor.
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Afetlerin yaşandığı dönemlerden sonra çocukların sağlığı ve beslenmesi büyük bir öneme sahiptir. Yaşanan zorluklara rağmen, çocukların ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlıklarının korunması gerekir. Peki, afet sonrasında çocuk sağlığı ve bebek beslenmesi konusunda nelere dikkat etmek gerekir? Gelin, birlikte öğrenelim!