Özellikle sosyal medyanın da etkisiyle günümüzde herkes süper insan olmaya çalışıyor. Peki, aynı anda birden fazla işi yapabilmek, her zaman mutlu ve başarılı olmak mümkün mü? Yoksa bu bir yanılgı mı? Tükenmişlik sendromunun asıl nedeni mükemmeliyetçilik algımız olabilir mi? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının yanıtını birlikte verelim!
Tükenmişliğin Yeni Adı Süper İnsan Olmak
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Kendini herkesten çok seven insanlara ‘’narsist” denmesinin Yunan mitolojisine dayanan bir hikâyesi var. Bu narsistlerin atası olarak bilinen Narcissus’un hikâyesi. Hatta sadece narsistlik değil dilimize ‘’nergis” olarak geçen çiçeğin ismi de buradan geliyor. Gelin, Narcissus ve Echo’nun mitolojik hikâyesine beraber tanık olalım.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Bir duygu durum bozukluğu olan depresyon kişinin günlük faaliyetlerini yerine getirmesini engelleyen üzüntü, kayıp ya da öfke duygularıyla tetiklenen psikolojik bir hastalıktır. Bu hastalığın toplumda her 20 kişiden 1’ini etkilediği tahmin edilmektedir. Günümüzde pek çok kişi üzüntülü ve mutsuz hissettiği anları depresyon olarak tanımlamaktadır. Ancak depresyon sadece çökkünlük hissi değildir. Kişilerin günlük ve çalışma hayatını [...]
Kişisel Gelişim
Eğitim Süresi: 2 dakika
Soru Sayısı: 0
Nerede olursak olalım her gün yalanlar duyarız. Peki bu yalanları nasıl ortaya çıkarırız? Ya da karşımızdaki kişinin yalan söylediğini nerden anlarız? İşte kafanızdaki bu soruları cevaplamak için karşınızdayız. Yalan söylemenin 4 farklı dili olduğunu biliyoruz. Siz de bu 4 dili öğrenmeye ne dersiniz? Şimdi eğitimimizi başlatın ve öğrendiğiniz dilleri sevdiklerinizle de paylaşın!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Duygusal istismar, psikolojik açıdan insanın duygularının sömürülmesi ve kötüye kullanılmasıdır. çoğu zaman gözle görülür bir belirtisi olmadığı için göz ardı edilebilir. Ancak psikolojik anlamda kişiye çok zarar verir. Peki, duygusal istismarın belirtileri nelerdir? Bu belirtilerle karşılaşırsak neler yapmalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 33 dakika
Soru Sayısı: 0
Mutluluk tanımı ve mutluluğun nasıl hissedileceği kişilere, bazen zamana ve koşullara göre değişebilmektedir. Mutluluk kimileri için, insanın hangi koşullarda olursa olsun ailesi ve sevdikleriyle birlikte olmasıyken, kimilerine göre de hayatta sahip olmak istediğimiz şeyleri elde etmek, işte yükselmek ve kendi ayakları üzerinde durabilmek olabilir. İyi bir kariyere, fazlaca paraya ya da iyi bir aileye sahip [...]
Deprem
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 0
Başa çıkamadığınız ikilemleriniz var mı? Duygularınızı kontrol etmekte zorlanıyor musunuz? Ya da kendinize engel olamadığınız zamanlar oluyor mu? Panik atakla başa çıkmanız için size vereceğimiz birkaç tavsiye var. Hazırladığımız eğitimde kendi sorunlarınızla karşılaşıp çözüm önerilerini alacaksınız.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 1
Utangaç biri misiniz? Ya da çevrenizdeki insanlar size utangaç olduğunuzu söylüyor mu? Acaba benim hakkımda ne düşünüyorlar diye kendi kendinizi mi yiyorsunuz? Bugün sizleri Ali ile tanıştırmak istiyoruz. Eğer şu an bu yazıyı okuyorsanız, Ali’nin hikayesinde kendinizden bir parça bulacaksınız. Hazırsanız videoyu başlatabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.