Kendinizi sıkça değersiz hissediyor musunuz? Ya da yaptığınız işler size anlamsız mı geliyor? Evet, birçoğumuz bu durumda depresyona girdiğimizi düşünebiliriz. Ancak çoğunlukla yaşadığımız bu durumun adı “Depresyon” değildir. Peki, içimizdeki bu motivasyon eksikliği ve hayata karşı isteksizliğimizin nedeni nedir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Tükenmişlik mi Yoksa Depresyon mu?
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Psikoloji
Eğitim Süresi: 33 dakika
Soru Sayısı: 0
Mutluluk tanımı ve mutluluğun nasıl hissedileceği kişilere, bazen zamana ve koşullara göre değişebilmektedir. Mutluluk kimileri için, insanın hangi koşullarda olursa olsun ailesi ve sevdikleriyle birlikte olmasıyken, kimilerine göre de hayatta sahip olmak istediğimiz şeyleri elde etmek, işte yükselmek ve kendi ayakları üzerinde durabilmek olabilir. İyi bir kariyere, fazlaca paraya ya da iyi bir aileye sahip [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 2
Birçoğumuz bebeklik dönemimizdeki anılarımızı hatırlamayız. Ancak bebeklik dönemi hepimizin şu an olduğu yeri belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Bebeklik döneminde oluşan aile bağları tüm hayatımızı şekillendirir. Bağlanma teorisi de bu şekilde ortaya çıkar. Peki, bağlanma teorisi nedir? Bebeklik dönemi hayatımızı nasıl etkiler? Gelin, bu soruları birlikte yanıtlayalım.
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Kişisel Gelişim
Eğitim Süresi: 2 dakika
Soru Sayısı: 0
Nerede olursak olalım her gün yalanlar duyarız. Peki bu yalanları nasıl ortaya çıkarırız? Ya da karşımızdaki kişinin yalan söylediğini nerden anlarız? İşte kafanızdaki bu soruları cevaplamak için karşınızdayız. Yalan söylemenin 4 farklı dili olduğunu biliyoruz. Siz de bu 4 dili öğrenmeye ne dersiniz? Şimdi eğitimimizi başlatın ve öğrendiğiniz dilleri sevdiklerinizle de paylaşın!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
İçerisinde hiçbir etken madde olmayan bir ilacın insanlar üzerinde nasıl olumlu etkileri olabileceğini biliyor musunuz? Tarihte bu şekilde o kadar çok gerçek olay var ki inanamazsınız. Pek çok sahte ilaç gerçeğine uygun düzeyde işe yarayabiliyor. Bu durum 1700 yıllardan beri görülen çok ciddi ve açıklanamayan toplumsal bir Fenomen. örneğin, yeni bir ilacı değerlendirmek için deneme [...]
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Cahil cesareti pek çoğumuzun bildiği bir tanımlamadır. İki psikolog Justin Kruger ve David Dunning bu konuda araştırmalar yapmışlar ve çok ilginç sonuçlara ulaşmışlar. Cahil cesareti sözünün bilimsel olarak tam karşılığı olan Dunning-Kruger etkisinin ayrıntılarını gelin birlikte inceleyelim.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 4
Modern, hızlı ve yeni dünyamızın en büyük sorunlarımızdan birisi ne yazık ki mutsuzluk. Gelişen teknolojiyle giderek daha fazla içimize kapanıyor ve yalnızlaşıyoruz. Peki sen; en son ne zaman kendine mutlu olup olmadığını sordun? Şöyle gözlerini kapatıp, düşüncelerini susturduğunda ne duyuyorsun? Bazı sorunlar hissediyor ama tam olarak ne olduğunu bilemiyor musun? Bunun en temelde iki nedeni [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Yaşadığımız çağda stres hayatımızın kaçınılmaz bir parçası hâline geldi. Stres, yaşamımızın doğal bir parçası, ondan kaçamayız. Ama dozunu ayarlayarak onu yönetebiliriz. Peki ama nasıl? Gelin, birlikte öğrenelim.