Türk mutfağının mütevazı gıdası bakliyat sadece damak zevkimize hitap etmekle kalmıyor, sağlığımızı da koruyor. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan nohut, fasulye ve mercimek gibi baklagillerin inanılmaz yararlarını gelin birlikte öğrenelim.
Uzun Yaşamın Gıdası: Bakliyat
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Beslenme
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
Kaliteli bir yetişkinlik ve yaşlılık dönemi sürdürmek için kendinize yatırım yapmanız gereken dönem hangisidir? Evet, doğru cevap ergenlik dönemi. İşte karşınızda ergenlik döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin püf noktaları.
Beslenme
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Etler, vücudumuz için en iyi protein kaynaklarından biri ve bizler tam 2 milyon yıldır onu tüketiyoruz. Peki, neden et tüketiyoruz? Bizler biyolojik olarak üç ana nedenden dolayı et tüketiriz. Bunlar; enerji üretimi, gelişim ve vücudumuzun üretemediği molekülleri dışardan almak olarak sıralanabilir. Ancak işlenmiş et ve fazla kırmızı et tüketmek vücudumuza zarar verebilir. O zaman ne [...]
Beslenme
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Eğer beyninizin içindeki tüm sıvıyı çekseydiniz ve onu bileşenlerine ayırsaydınız, sizce nasıl görünürdü? Sudan arındırılmış beyninizin ağırlığının büyük bir kısmı, lipidler olarak da bilinen yağlardan oluşurdu. Geriye; proteinler, aminoasitler, mikro besinler ve glikoz kalırdı. Durun, hemen korkmayın! Besinlerin beyne etkisi nasıl olur önce onu anlayın! Yararlı olması dileğiyle.
Beslenme
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
ülkece tüketmeyi en çok sevdiğimiz içecek şüphesiz çay. Hatta çay tüketiminde günlük 250 milyon bardak çayla dünyada açık ara farkla birinci sıradayız. Peki, çay sağlığımız açısından dost mu yoksa düşman mı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Vücudumuzda trilyonlarca bakteri, virüs ve mantar yaşar. Eğer onlarla aramızı iyi tutarsak bu bizim yararımıza olacaktır. çünkü tüm bu yapılar bağırsak mikrobiyomunu, yani vücudumuzda pek çok farklı görevi olan ekosistemleri oluşturur. Peki, ama bu nasıl olabilir? Bağırsaklarımızdaki bakteriler, vücudun sindiremediği besinleri parçalar, vücudun ihtiyacı olan gıdaları üretir, sindirim sistemini düzenler ve zararlı mikroplara karşı savaşır. [...]
Beslenme
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Tercihinizi organik gıdalardan yana mı kullanıyorsunuz? Yoksa bu sizin için bir kriter değil mi? Ya da organik gıdalar tükettiğinizde gerçekten sağlıklı olacağınıza mı inanıyorsunuz? İşte tüm bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını öğrenebileceğiniz bir video ile karşınızdayız. Eğitimimizi bitirdik sonra kafanızdaki soru işaretlerinin giderildiğini fark edeceksiniz. Hazırsanız arkanıza yaslanıp videoyu başlatabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
Beslenme
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Günümüzde tedavisi bulunamayan birçok hastalık var, öyle değil mi? Peki, bu hastalıklardan korunmak için yapabileceğimiz bir şeyler yok mu? Tabii ki, var! Sizinle MS hastalığını doğru beslenme ile yenen Terry Wahls’in hikâyesini paylaşacağız. Hazırsanız başlıyoruz!
Beslenme
Eğitim Süresi: 18 dakika
Soru Sayısı: 8
Sofralarımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan zeytinyağının tarihini, içeriğindeki vitamin ve bileşenlerin neler olduğunu biliyor musunuz? Daha da önemlisi, zeytinyağı tüketirken nelere dikkat etmelisiniz? Bu soruların daha fazlasının yanıtı sizin için hazırladığımız eğitimimizde!Yararlı olması dileğiyle