Türk mutfağının mütevazı gıdası bakliyat sadece damak zevkimize hitap etmekle kalmıyor, sağlığımızı da koruyor. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan nohut, fasulye ve mercimek gibi baklagillerin inanılmaz yararlarını gelin birlikte öğrenelim.
Uzun Yaşamın Gıdası: Bakliyat
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Beslenme
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Günümüzde tedavisi bulunamayan birçok hastalık var, öyle değil mi? Peki, bu hastalıklardan korunmak için yapabileceğimiz bir şeyler yok mu? Tabii ki, var! Sizinle MS hastalığını doğru beslenme ile yenen Terry Wahls’in hikâyesini paylaşacağız. Hazırsanız başlıyoruz!
Beslenme
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Soyayı farkında olmasak bile her gün yediğimiz birçok gıdanın içinde tüketiyoruz. özellikle vegan beslenmede soyanın çok önemli bir yeri var. Peki, soya hakkında yeterince bilgi sahibi miyiz? Sağlığa zararlı mı yoksa yararlı mı? Gelin, soyaya dair tüm bilinmesi gerekenleri öğrenelim.
Beslenme
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Modern yaşamın getirdiği kolaylık ve hıza en uygun beslenme biçimi olan fast food tadıyla bizi cezbetse de sağlığımızı da bir o kadar kötü etkiliyor. Peki, giderek artan bu beslenme biçimi vücudumuzu nasıl etkiliyor? Gelin, birlikte öğrenelim.
Beslenme
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
Kaliteli bir yetişkinlik ve yaşlılık dönemi sürdürmek için kendinize yatırım yapmanız gereken dönem hangisidir? Evet, doğru cevap ergenlik dönemi. İşte karşınızda ergenlik döneminde yeterli ve dengeli beslenmenin püf noktaları.
Beslenme
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 6
Tamamen doğal, taptaze ve dalından yiyecekler, gerçekten kulağa hoş geliyor değil mi? Ama ne yazık ki, bu tozpembe tonlarındaki iştah açıcı görsel efektlerin arkasında acı gerçekler yatıyor. Bu eğitimde sizlere; gıda tüketimindeki doğru bilinen yanlışlardan, zorlu rekabet koşullarının gıda piyasalarını getirdiği durumdan, endüstriyel üretim ve gıda mühendisliğinin vardığı son noktalardan bahsedeceğiz. Sofralarınızın her daim katkısız [...]
Beslenme
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Eğer beyninizin içindeki tüm sıvıyı çekseydiniz ve onu bileşenlerine ayırsaydınız, sizce nasıl görünürdü? Sudan arındırılmış beyninizin ağırlığının büyük bir kısmı, lipidler olarak da bilinen yağlardan oluşurdu. Geriye; proteinler, aminoasitler, mikro besinler ve glikoz kalırdı. Durun, hemen korkmayın! Besinlerin beyne etkisi nasıl olur önce onu anlayın! Yararlı olması dileğiyle.
Beslenme
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
Beslenme tercihlerimiz birçok canlının neslinin tükenmesinin temel nedenlerinden birisi hâline geldi. Bu konuda bizlerin birey olarak alabileceği en önemli önlem, sürdürülebilir beslenmeye geçmek olacaktır. Gelin, daha yaşanılabilir bir Dünya için beslenme alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirelim.