Yangının önlem alınamadığı durumlarda insan hayatına ciddi zararlar verebileceğini birçoğumuz biliyoruz. Peki, nelerin yangına neden olabileceğini biliyor musunuz? Ya da yangınla baş edebilmek için önlemler alıyor musunuz? Bu eğitimde yangın sırasında neler yapabileceğimizi öğreniyoruz.
Yangın Sırasında Yapılması Gerekenler
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 6
İnternet hayatımızın ayrılmaz bir parçası. Bankacılık işlemleri, devlet dairesiyle ilgili işlemler gibi hemen her şeyi artık internet aracılığıyla yapıyoruz. İş bulmak, müzik dinlemek, sosyal medya üzerinden iletişim gibi işler için zorunlu olarak pek çok siteye üye oluyoruz. Tüm bu işlemler sırasında da sitelere kendimizle ilgili bilgiler veriyoruz. Peki, hiç düşündünüz mü verdiğimiz tüm bu bilgiler [...]
Deprem
Eğitim Süresi: 20 dakika
Soru Sayısı: 0
Ülkemizde deprem başta olmak üzere birçok afet yaşanıyor. Afetlerle ilgili temel bilgilere sahip misiniz? Peki, almanız gereken önlemleri biliyor musunuz? Gelin, birlikte afet öncesinde, sırasında ve sonrasında ne yapmamız gerektiğini kısaca öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Güvenli Yaşam
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 4
Uçak yolculuğu sırasında endişeleniyor musunuz? Yapılan araştırmalar uçakların en güvenli seyahat aracı olduğunu gösteriyor. Peki, gerçekten öyle mi? Uçakta kabin basıncı düşerse ne olur? Türbülanstan dolayı uçak düşer mi? Ya da uçağın camı kırılırsa neler yaşanır? Gelin, beraber öğrenelim.
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Ölüm, iflas, işsiz kalmak, yalnızlık, kaybetme, terk edilme, boşanma, hastalık… Tüm yaşamımız korkuyla dolu. Bunlardan korkmak bir açıdan normal gibi görünebilir. Ama sürekli de bununla yaşayamayız. Korkunun varlığı tüm yaşamımızı yok eder, bizi cansızlaştırır, enerjimizi tüketir. Korku günümüzde en önemli sorunlarımızdan biri, onunla yaşamayı ve onu anlamayı öğrenmeliyiz. Bu eğitimde korkuyla baş edebilmenizi ve korkularınızla [...]
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 2
Korkunç bir afetten sonra hayatta kalmanın zorlukları bitmiyor! Bu hafta, afet sonrası sağlık tedbirleri eğitim serimizde, soğuk yanığı, soğuktan korunma ve tetanos gibi hayati konulardan söz edeceğiz!
Deprem
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 0
İçindekiler • İlk Yardım ve Temel Uygulamaları• Koruma, Bilgilendirme ve Kurtarma• Hayat Kurtarma Zinciri• İlk Yardımda ABC Uygulaması• Temel Yaşam Desteği Uygulaması• Şok, Bilinç Kaybı ve Komada İlk Yardım• Solunum Yolu Tıkanmaları• Heimlich Manevrası• Kanamalarda İlk Yardım• Turnike Uygulaması• Uzuv Kopmalarında İlk Yardım• Yanıklarda İlk Yardım• Elektrik çarpmalarında İlk Yardım İş Sağlığı ve Güvenliği yönünden [...]
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Afetlerin yaşandığı dönemlerden sonra çocukların sağlığı ve beslenmesi büyük bir öneme sahiptir. Yaşanan zorluklara rağmen, çocukların ihtiyaçlarının karşılanması ve sağlıklarının korunması gerekir. Peki, afet sonrasında çocuk sağlığı ve bebek beslenmesi konusunda nelere dikkat etmek gerekir? Gelin, birlikte öğrenelim!