Bir canlı türü düşünün. Yuva yapma zahmetinde bulunmayıp kendi yavrusunu bir yabancının yuvasına bırakıyor. Bir de üstüne üstlük yumurtadan çıkan yabancı yavru ev sahibinin çocuklarını öldürüyor. Bu canlıları merak ettiniz değil mi? Eğitimimizde sizlere tüm ayrıntısıyla bu canlıları yani yuvadaki düşmanları anlatacağız.
Hazırsanız başlıyoruz
Yuvadaki Düşman
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Gruplara ayrılmasına rağmen hepimizin aynı kanı taşıdığı söylenir. Peki, bu doğru mu? Kan gruplarımızı anne ve babamız mı yoksa antijenler mi belirler? Kan gruplarının farklı olması hastalığa neden olabilir mi? Neden dört tip kan grubu vardır? Hadi gelin bu soruların cevaplarını birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 5
Komplo teorilerinin geçmişine göz atmak ister misiniz? Evrimsel psikolojiden, iktidar ilişkilerine uzanan bu yolculukta İmparator Neron, İllüminati ve Tapınak Şövalyeleri gibi pek çok komplo teorisinin hayatımızı nasıl değiştirdiğine şahitlik edeceğiz. Ayrıca komplo teorilerinin tarih boyunca verdiği zararları da konuşacağız. Peki, komplo teorilerinden kendimizi nasıl koruyacağız? Gelin, birlikte öğrenelim
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 0
Binlerce yıllık geçmişiyle, her geçen gün yenilenen çeşitleriyle dünyadaki varlığını büyük bir başarıyla sürdüren şarabın gizemli dünyasına hoş geldiniz. Şarap, üretimi en zahmetli, emek ve çalışma isteyen içkilerden birisidir. Kaliteli bir şarabın, bağdan başlayan ve kadehinize gelene kadar süren uzun bir yolculuğu vardır. Gelin siz de bu yolculuktaki yerinizi alın, şarabın tarihinden, şarap çeşitlerine, şarap [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Maya kültürünün en önemli tanrıçalarından biri olan Ix Chel’in mitolojik hikâyesini öğrenmeye ne dersiniz? Bu hikâye diğer birçok efsane gibi tarihte insanların neye değer verdiğini ve mitolojik kahramanlarıyla kendilerini nasıl yansıttıklarını gözler önüne seriyor.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Kurşun beyazı, ressamlar tarafından kullanılıyordu. Paris yeşili tüm odaları, kıyafetleri ve pastaları süslüyordu. Turuncu ise göz alıcılığıyla ön plandaydı. Peki, bu renkler sanıldığı kadar masum muydu? Yoksa kansere neden olan ölümcül etkilere mi sahipti? Hadi birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 22 dakika
Soru Sayısı: 6
Söylenişi ve yazılışı farklı olsa da ekmek her dilde, doymak anlamına geliyor. Tarlada ekilmesi, bakımı, toplanması, öğütülmesi, depolanması ve pişirilmesi gibi buğdayın un haline gelmesinden ekmeğe doğru olan aşamalarında oldukça fazla insan çalışıyor. Bu nedenle ekmekte un ve mayadan çok daha fazlası var. Bu eğitimde sizlere ekmeğin, tarladan soframıza kadar uzanan yolculuğunu, endüstriyel üretimin sağlığımıza [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Lezzetiyle insanlığın ortak damak zevklerinden biri olan peynir, neredeyse medeniyetin kendisi kadar eski bir tarihe sahip. Peki, peynir ilk ne zaman keşfedildi? Peynir türleri nasıl ortaya çıktı? Gelin, birlikte peynirin lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Refah tuzakları; toplumlar arasında nesiller boyu yoksulluğu sürdüren ekonomik ve çevresel durumlardan kaynaklanır. Bu tuzaklardan bazıları, yetersiz beslenme gibi bireysel nedenlerden bazıları ise iklim sorunu gibi küresel sorunlardan kaynaklanır. Peki, sizce en büyük nedeni ne olabilir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.Yararlı olması dileğiyle.