Bir canlı türü düşünün. Yuva yapma zahmetinde bulunmayıp kendi yavrusunu bir yabancının yuvasına bırakıyor. Bir de üstüne üstlük yumurtadan çıkan yabancı yavru ev sahibinin çocuklarını öldürüyor. Bu canlıları merak ettiniz değil mi? Eğitimimizde sizlere tüm ayrıntısıyla bu canlıları yani yuvadaki düşmanları anlatacağız.
Hazırsanız başlıyoruz
Yuvadaki Düşman
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Güvercinlerin dünyanın dört bir yanında nüfusları gittikçe artıyor. Peki, tutsak edilme hikâyeleri bundan 10 bin yıl öncesine dayanan güvercinler bugünlere nasıl geldi? Bu eğitimimizde tarih içerisinde güvercinlerin nasıl bir yolculuktan geçtiğini anlatacağız.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 2
Kendinizi güzel buluyor musunuz? Hayran olduğunuz ünlü gerçekten güzel mi? Ya da eşiniz, dostunuz, anneniz, babanız güzel olduğunuzu söylüyor mu? Şimdi bu üç sorunun cevabını aramakla uğraşmayın. çünkü size daha fazlasını vermek için buradayız. Güzellik algısıyla ilgili bilmeniz gereken tüm detayları sizin için bir araya getirdik. Biz üzerimize düşeni yaptık. Size de arkanıza yaslanıp tadını [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 5
Marihuana bir uyuşturucudur. Tıpkı diğer tüm uyuşturucular gibi, kullananlar üzerinde olumsuz etkileri vardır ve asla zararsız değildir. Ancak dünyanın hemen hemen her yerinde marihuana yasal hale getiriliyor. Peki, bu gerçekten iyi bir fikir mi? Zararlı diyenlerin sayısı yeterli değil mi? Bugün, marihuananın yasallaşmaması gerektiği ile ilgili bazı görüşler var. Şimdi size onların neler olduğunu anlatacağız.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Hades ve Persephone’nin hikâyesi Yunan mitolojisinin en gizemli efsanelerinden biridir. Ölülerin Tanrısı olarak bilinen Hades tarafından yer altına kaçırılan Persophone’nin mücadelesi yaşam ve ölüm arasındaki uzlaşmayı ve mevsimler arasındaki geçişi simgeliyor. Gelin, efsanenin ayrıntılarını birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Günümüzde dünya nüfusunun onda biri solaklardan oluşur. Arkeolojik kanıtlara göre 500.000 yıldır bu durum hiç değişmemiştir. İnsan kalıntılarının %10’unda kullanılan uzuvların –örneğin, kolun uzunluğunun ve kemik yoğunluğunun- farklı olması bazı araç gereçlerde sol el kullanımına dair işaretlerden biridir. Kısaca çoğu kişinin düşündüğü gibi sağlak veya solak olmanın bir seçim olmadığını söyleyebilir miyiz? Ya da solaklık [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 5
Hayatımıza giren bazı markalar sundukları ürünün ya da hizmetin ötesinde tüm toplumun yaşamını derinden etkileyebiliyor. Bu markalar bazen bir ülkenin ekonomisini, kültürünü, siyasi rejimini hatta geleceğini bile tamamen değiştirebiliyor. Gelin, hayatımızı değiştiren bu markalara birlikte göz atalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Çoğumuz yılanlardan korkuyoruz değil mi? Hatta büyük ihtimalle hiçbirimiz vahşi doğada bir yılanla karşılaşmak istemeyiz. Tehlikeli ama bir o kadar da harika bu sürüngenleri daha yakından tanımaya ne dersiniz? Gelin, doğanın en harika yılanlarını görmek için maceralı bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Refah tuzakları; toplumlar arasında nesiller boyu yoksulluğu sürdüren ekonomik ve çevresel durumlardan kaynaklanır. Bu tuzaklardan bazıları, yetersiz beslenme gibi bireysel nedenlerden bazıları ise iklim sorunu gibi küresel sorunlardan kaynaklanır. Peki, sizce en büyük nedeni ne olabilir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.Yararlı olması dileğiyle.