Bir canlı türü düşünün. Yuva yapma zahmetinde bulunmayıp kendi yavrusunu bir yabancının yuvasına bırakıyor. Bir de üstüne üstlük yumurtadan çıkan yabancı yavru ev sahibinin çocuklarını öldürüyor. Bu canlıları merak ettiniz değil mi? Eğitimimizde sizlere tüm ayrıntısıyla bu canlıları yani yuvadaki düşmanları anlatacağız.
Hazırsanız başlıyoruz
Yuvadaki Düşman
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 6
Rakı, Türk Kültürünün önemli bir parçası olarak yüzyıllardır sofralarımızda yerini alıyor. Bir içkiden çok daha fazla anlamlar yüklenen rakı, adeta bir seremoni eşliğinde içiliyor. Bundan dolayı müdavimleri rakı içmenin bir sanat olduğunu söylüyor. Öyleyse gelin, bu sanatın inceliklerini birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Çoğumuz yılanlardan korkuyoruz değil mi? Hatta büyük ihtimalle hiçbirimiz vahşi doğada bir yılanla karşılaşmak istemeyiz. Tehlikeli ama bir o kadar da harika bu sürüngenleri daha yakından tanımaya ne dersiniz? Gelin, doğanın en harika yılanlarını görmek için maceralı bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 5
Komplo teorilerinin geçmişine göz atmak ister misiniz? Evrimsel psikolojiden, iktidar ilişkilerine uzanan bu yolculukta İmparator Neron, İllüminati ve Tapınak Şövalyeleri gibi pek çok komplo teorisinin hayatımızı nasıl değiştirdiğine şahitlik edeceğiz. Ayrıca komplo teorilerinin tarih boyunca verdiği zararları da konuşacağız. Peki, komplo teorilerinden kendimizi nasıl koruyacağız? Gelin, birlikte öğrenelim
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Lezzetiyle insanlığın ortak damak zevklerinden biri olan peynir, neredeyse medeniyetin kendisi kadar eski bir tarihe sahip. Peki, peynir ilk ne zaman keşfedildi? Peynir türleri nasıl ortaya çıktı? Gelin, birlikte peynirin lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Günümüzde dünya nüfusunun onda biri solaklardan oluşur. Arkeolojik kanıtlara göre 500.000 yıldır bu durum hiç değişmemiştir. İnsan kalıntılarının %10’unda kullanılan uzuvların –örneğin, kolun uzunluğunun ve kemik yoğunluğunun- farklı olması bazı araç gereçlerde sol el kullanımına dair işaretlerden biridir. Kısaca çoğu kişinin düşündüğü gibi sağlak veya solak olmanın bir seçim olmadığını söyleyebilir miyiz? Ya da solaklık [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Güvercinlerin dünyanın dört bir yanında nüfusları gittikçe artıyor. Peki, tutsak edilme hikâyeleri bundan 10 bin yıl öncesine dayanan güvercinler bugünlere nasıl geldi? Bu eğitimimizde tarih içerisinde güvercinlerin nasıl bir yolculuktan geçtiğini anlatacağız.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Kimi zaman bizi tüm gün etkisinde bırakan, kimi zaman da ”bu da neydi şimdi?” dememize yol açan; nedeni hala tam olarak anlaşılamayan müthiş bir gizem: Rüyalarımız! Rüyalarla ilgili pek çok bilimsel çalışma yapılmasına karşın hala neden rüya gördüğümüzün yanıtı tam olarak bulunamadı. Ancak bu konuyla ilgili pek çok teori ortaya atıldı. Sizler için hazırladığımız bu [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
130 yıldan uzun bir geçmişe dayanan Coca Cola, dünya genelinde en fazla tüketilen ve hakkında en fazla spekülasyon yapılan içecek markası. Başlangıçta bir eczanede ilaç olarak satılırken sonraları reklam kampanyaları sayesinde dünyanın en bilindik markalarından biri hâline gelmiş. Gelin, Coca Cola’nın gerçek hikâyesini birlikte öğrenelim.