Bir canlı türü düşünün. Yuva yapma zahmetinde bulunmayıp kendi yavrusunu bir yabancının yuvasına bırakıyor. Bir de üstüne üstlük yumurtadan çıkan yabancı yavru ev sahibinin çocuklarını öldürüyor. Bu canlıları merak ettiniz değil mi? Eğitimimizde sizlere tüm ayrıntısıyla bu canlıları yani yuvadaki düşmanları anlatacağız.
Hazırsanız başlıyoruz
Yuvadaki Düşman
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Dünyadaki en sinir bozucu böcek hangisidir diye sorsak? At sineği veya eşek arısını seçebilirsiniz, ancak birçok kişi için bu yarışı açık ara farkla sivrisinekler kazanır. Vızıldaması ayrı, ısırması ayrı, kaşındırması ayrı, sivrisinekler tartışmasız dünyanın en nefret edilen haşerelerden biridir. Onlar sayesinde bazı geceleri uykusuz geçirebiliyoruz, buna ek olarak her yıl milyonlarca insan sivrisineklerle taşınan hastalıklar [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Sizce hangi tür diziler ve filmler başarılı olur? Evet, çoğunlukla insanların gerçek hayata dair anlamlar bulduğu yapımlar popüler olmaya başlar. Bu durum da başarıyı getirir. Peki, Squid Game dizisi nasıl popüler oldu? İnsanlar, bu dizide ne buldular? Gelin, birlikte öğrenelim!
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Günümüzde dünya nüfusunun onda biri solaklardan oluşur. Arkeolojik kanıtlara göre 500.000 yıldır bu durum hiç değişmemiştir. İnsan kalıntılarının %10’unda kullanılan uzuvların –örneğin, kolun uzunluğunun ve kemik yoğunluğunun- farklı olması bazı araç gereçlerde sol el kullanımına dair işaretlerden biridir. Kısaca çoğu kişinin düşündüğü gibi sağlak veya solak olmanın bir seçim olmadığını söyleyebilir miyiz? Ya da solaklık [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Gruplara ayrılmasına rağmen hepimizin aynı kanı taşıdığı söylenir. Peki, bu doğru mu? Kan gruplarımızı anne ve babamız mı yoksa antijenler mi belirler? Kan gruplarının farklı olması hastalığa neden olabilir mi? Neden dört tip kan grubu vardır? Hadi gelin bu soruların cevaplarını birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Güvercinlerin dünyanın dört bir yanında nüfusları gittikçe artıyor. Peki, tutsak edilme hikâyeleri bundan 10 bin yıl öncesine dayanan güvercinler bugünlere nasıl geldi? Bu eğitimimizde tarih içerisinde güvercinlerin nasıl bir yolculuktan geçtiğini anlatacağız.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 6
Rakı, Türk Kültürünün önemli bir parçası olarak yüzyıllardır sofralarımızda yerini alıyor. Bir içkiden çok daha fazla anlamlar yüklenen rakı, adeta bir seremoni eşliğinde içiliyor. Bundan dolayı müdavimleri rakı içmenin bir sanat olduğunu söylüyor. Öyleyse gelin, bu sanatın inceliklerini birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Kurşun beyazı, ressamlar tarafından kullanılıyordu. Paris yeşili tüm odaları, kıyafetleri ve pastaları süslüyordu. Turuncu ise göz alıcılığıyla ön plandaydı. Peki, bu renkler sanıldığı kadar masum muydu? Yoksa kansere neden olan ölümcül etkilere mi sahipti? Hadi birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Hades ve Persephone’nin hikâyesi Yunan mitolojisinin en gizemli efsanelerinden biridir. Ölülerin Tanrısı olarak bilinen Hades tarafından yer altına kaçırılan Persophone’nin mücadelesi yaşam ve ölüm arasındaki uzlaşmayı ve mevsimler arasındaki geçişi simgeliyor. Gelin, efsanenin ayrıntılarını birlikte öğrenelim.