Dünya’da iklim değişikliğinin etkileri giderek büyüyor. Bu nedenle atık üreten ve atığa neden olan herkesin bazı sorumlulukları var. Peki, sorumluluklarımız neler? İklim değişikliğinin önüne geçmek için neler yapabiliriz? Yanıtları eğitimimizde!
İlgili ürünler
Atık ve Karbon Yönetimi
Tekstil endüstrisi hem Türkiye’nin global piyasada en çok yer aldığı endüstrilerden biridir hem de Türk ekonomisinin lokomotifidir. Ancak ne yazık ki tekstil ürünlerinden kaynaklanan atık sular büyük bir su kirliliğine neden oluyor. Peki, bu kirlilik nasıl önlenebilir? Sürdürülebilir atık su arıtma metotları nasıl geliştirilebilir? Hangi artıma yöntemleri kullanılmalı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Atık ve Karbon Yönetimi
Atmosferde sera gazı emisyonlarının artması iklim değişikliğine sebep olur. Bu nedenle şirketler ve kuruluşlar karbon salınımı azaltmak için çalışmalar yürütür. Peki, ürünlerin ne kadar karbon salınımına sebep olduğunu hesaplayabilmek için hangi standart kullanılır? Gelin, birlikte öğrenelim.
Atık ve Karbon Yönetimi
Türkiye’de yaklaşık 2.1 milyar TL toplam ekonomik değere sahip atık var. Bu atıkları doğru şekilde bertaraf etmezsek ya da yönetmezsek doğaya ve Dünyamıza çok büyük zararlar verebilir. Peki, atık yönetimi nedir? Nasıl yapılır? Gelin, tüm detayları birlikte öğrenelim.
Atık ve Karbon Yönetimi
Ülkemizde, endüstriyel atık yönetim çalışmalarının yetersiz olması nedeniyle endüstriyel atık miktarı giderek artıyor. Var olan bertaraf tesisleri ise firmaların taleplerine yetişemiyor. Bu nedenle AB ülkelerine ihracat yapan sanayi tesisleri zor durumda kalıyor. Peki, bu durumun önüne nasıl geçebiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim!
Atık ve Karbon Yönetimi
Atık sular hem doğayı hem de sağlığımızı tehdit ediyor. özellikle sanayide üretim prosesi sonucu oluşan atık suların önemi oldukça fazla. Peki, ne yapmalıyız? Endişelenmeyin, bu eğitimde endüstriyel atık su arıtma tesisleri ve işletimi, atık su geri kazanımı ile gri su geri kazanımının ne olduğunu ve önemini öğreneceğiz.Yararlı olması dileğiyle.
Atık ve Karbon Yönetimi
Su ayak izinin ne olduğunu biliyor musunuz? Bir ürünün, üretim sürecinde doğrudan veya dolaylı olarak tüketilen veya kirletilen tatlı su miktarı “su ayak izi” olarak tanımlanır. Dolaylı olarak tükettiğimiz bu suyu görmüyor olsak da genellikle sandığımızdan çok daha fazlasını harcarız. Peki, bu nasıl olabilir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.
Atık ve Karbon Yönetimi
Dünyada iklim değişikliği giderek artıyor. İklim değişikliğinin en büyük nedenlerinden biri sera gazı emisyonlarının artmasıdır. Tüm Dünyada yetkili kurum ve kuruluşlar sera gazı emisyonlarının azaltılması ile ilgili projeler yürütülüyor. Bu konudaki en önemli projelerden biri de ETS’dir. Peki, ETS nedir? ETS kapsamına giren gazlar ve sektörler nelerdir? Bu soruların ve daha fazlasının cevabı eğitimimizde!
Atık ve Karbon Yönetimi
Karbon ayak izi; bir insanın, ülkenin ya da kuruluşun faaliyetleri sonucunda atmosfere saldığı sera gazlarının miktarıdır. Tabii ki, sadece bu kadar da değil! Peki, karbon ayak izini nasıl azaltabiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim.