Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle deprem kuşağında yer aldığını biliyoruz. Travmatik ve hayati risk taşıyan deprem gerçeği sıkça kendini hatırlatıyor. Peki, depremden psikolojik olarak korunmak için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Sizin için hazırladığımız bu eğitimde deprem sonrası travma yaşamamak için neler yapabileceğinizden söz edeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
Deprem Sonrası Travma!
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 1
Deprem, Türkiye’nin coğrafi konumundan kaynaklanan bir gerçek. Hepimiz biliyoruz ki depremler, önlem alınmadığı zaman daha çok can ve mal kayıplarının oluşmasına neden oluyor. Hem çocukların hem yetişkinlerin bu önlemlerin farkında olması gerekiyor. Bu eğitimde deprem öncesi, anı ve sonrası hangi önlemlerin alınması gerektiği çocuklara uygun bir dille anlatılıyor.
Deprem
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 3
Ülkemiz ne yazık ki deprem kuşağında yer alıyor. En son Kahramanmaraş merkezli depremlerle, bu gerçekle acı bir şekilde tekrar yüzleştik. Bu coğrafyada depremleri daha iyi anlamak, sonrasında trajik sonuçlarla karşılaşmamak için önemli. Peki, deprem nedir? Nasıl oluşur? Bunların ve daha fazlasının cevabı eğitimimizde!
Deprem
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 4
Ülkemizdeki risk haritasının çok küçük bir kesitine baktığımızda birçok tehlikeyi bir arada görebiliyoruz. Doğal afetler, iş, ev ve trafik kazaları bizi ürkütücü boyutlarda tehdit ediyor! Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 5 yılda 120.000 çocuk ev kazası sonucu hastaneye başvurmuş ve bunların 2.000’i hayatını kaybetmiş durumda. Rakamlar oldukça çarpıcı değil mi? Oysa kaza ve afet bilincini, [...]
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 0
Yaşanabilecek bir doğal afet öncesinde hazırladığınız afet ve acil durum çantası inanın hem sizin hem de sevdiklerinizin hayatını kurtarır. Peki, afet çantasının içinde neler olmalı? Onu hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz? Bu eğitimde tüm bu soruların yanıtını kısaca derledik, yararlı olması dileğiyle.
Eğitim Süresi: 2 dakika
Soru Sayısı: 1
Afet sonrası yaşanan yıkımın boyutu yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda ciddi ruhsal travmalara da neden olabilir. Sadece afetzedeler değil, onların yakınları, yardım ekipleri ve afete tanık olan herkesin ruh sağlığı etkilenebilir. Peki, afet sonrası ruh sağlığımızı nasıl koruyabiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim!
Deprem
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 0
Depremden hepimiz korkuyoruz. Ne zaman olacağını tahmin edemiyoruz. Bu yüzden her zaman hazır olmalıyız. Ama nasıl? Peki tüm hazırlığımızı yaptıktan sonra deprem anında ne yapmalıyız? Depreme hazırlık için ve deprem anında yapmanız gerekenleri bu çok kısa eğitimle aktarmaya çalıştık.
Deprem
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 0
İçindekiler • İlk Yardım ve Temel Uygulamaları• Koruma, Bilgilendirme ve Kurtarma• Hayat Kurtarma Zinciri• İlk Yardımda ABC Uygulaması• Temel Yaşam Desteği Uygulaması• Şok, Bilinç Kaybı ve Komada İlk Yardım• Solunum Yolu Tıkanmaları• Heimlich Manevrası• Kanamalarda İlk Yardım• Turnike Uygulaması• Uzuv Kopmalarında İlk Yardım• Yanıklarda İlk Yardım• Elektrik çarpmalarında İlk Yardım İş Sağlığı ve Güvenliği yönünden [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
Özellikle sosyal medyanın da etkisiyle günümüzde herkes süper insan olmaya çalışıyor. Peki, aynı anda birden fazla işi yapabilmek, her zaman mutlu ve başarılı olmak mümkün mü? Yoksa bu bir yanılgı mı? Tükenmişlik sendromunun asıl nedeni mükemmeliyetçilik algımız olabilir mi? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının yanıtını birlikte verelim!