İş hayatının karanlık yüzüyle yüzleşmeye hazır mısınız? İş yerinde yaşanan mobbing yöntemlerini ve belirtilerini derinlemesine inceleyen bu eğitimle hem kendinizi hem de çalışma arkadaşlarınızı korumayı öğreneceksiniz.
Mobbinge Karşı Güçlü Durun!
İş yerinde yaşanan psikolojik şiddet, yani mobbing, çalışanların hem kariyer hem de psikolojik sağlığını derinden etkiliyor. Bu eğitim, mobbingi tanımanıza ve etkili bir şekilde mücadele etmenize yardımcı olacak!
Neden İzlemelisiniz?
• Mobbing Türlerini Öğrenme: Sürekli eleştiri, işinizin altını oyma, aşırı kontrol, dedikodu yayma, sessiz muamele, sözlü tacizve değerlendirme manipülasyonugibi mobbing türlerini tanıyacaksınız.
• Pratik Çözümler: Her mobbing türü için somut ve uygulanabilir çözüm önerileri sunuyoruz. Örneğin açık iletişim kurma, objektif verilerle kendinizi savunma ve profesyonel destek alma gibi stratejiler öğreneceksiniz.
• Gerçek Hayattan Örnekler: Damla’nın hikâyesi üzerinden, mobbing vakalarının nasıl ortaya çıktığını ve nasıl mücadele edilebileceğini göreceksiniz.
Eğitime dilediğiniz an bilgisayar veya mobil cihazınızla erişebilirsiniz.
Dikkat! İş Yerinde Mobbing Yöntemleri ve Belirtileri
Eğitim Süresi: 10 Dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
İşiniz sizin için ne kadar önemli? Haklısınız, sahip olduğunuz iş bazen bir aylık maaştan çok daha fazlasıdır. Neden mi? çünkü sahip olduğunuz iş size; bilinirlik, statü, aidiyet, öz saygı, öz güven ve sorumluluk gibi nitelikler kazandırır. Peki, işinizi kaybederseniz? Bu eğitimde işinizi kaybederseniz neler yapabileceğinizden söz edeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
İşinizi seviyor musunuz? Ya da sizce her insan sevdiği işi mi yapmalı? Evet, birçoğumuz yaptığımız işten çok da keyif almıyor olabiliriz. Ama işimizin bize keyifli gelmesi şart mıdır? Sizin için hazırladığımız eğitimimizde tüm bu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Hazırsanız arkanıza yaslanın ve öğrenmenin tadını çıkarın.
Cinsiyet
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 7
Dişi veya erkek olmak doğumla belirlenir. Ancak toplumun cinsiyetlere dair beklentileri ile şekillenen roller nedeniyle kadın veya erkek olmak sonradan öğrenilir. Peki, ataerkil toplumlarda bu roller nasıl daha belirgin hâle gelir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 18 dakika
Soru Sayısı: 10
Hepimizin sağlıklı, mutlu ve motivasyonu yüksek bir şekilde çalışabilmesi için iş yerinde uyması gereken bazı önemli kurallar bulunmaktadır. çünkü bir kişinin yaptığı eylem ve davranışlar çalışanların hepsini etkileyebilir. Peki, nedir bu davranışlar? Sizin için hazırladığımız bu eğitimde kurum içinde yapılması ve yapılmaması gereken davranışların neler olduğunu detaylıca inceleyeceğiz. Yararlı olması dileğiyle.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 5
Korona virüs ile birçok şey değişti. özellikle karantinada kaldığımız süre boyunca ofisten değil, evden çalışmak zorunda kaldık. Peki, ne yaptık? Uzaktan / evden çalışmaya başladık. Sizce uzaktan çalışma nedir, avantajları nelerdir, olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.Yararlı olması dileğiyle.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 7
İyi takım olmak, aynı değerleri paylaşmak ve ortak yapılan işlerdir. Peki, insanlık tarihini etkileyen kişiler buluşlarını veya icatlarını tek başına mı hayata geçirdiler? İşte bu noktada biz olmanın, yani takım olmanın gücü oldukça önemlidir. Peki, tek başına takım olmak yeterli mi? Gelin, bu sorunu cevabını birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Etik
Eğitim Süresi: 24 dakika
Soru Sayısı: 11
Etik nedir, iş hayatında etik neden önemlidir ya da etik ve ahlak arasındaki farklar nelerdir hiç düşündünüz mü? Birçoğumuz “Bu yaptığım etik mi?” diye şüpheye düşmüşüzdür. Sizin için hazırladığımız eğitimimizde kafanıza takılan bu sorunun cevaplarını bulacaksınız. İş hayatınızda “Acaba bu davranışım etik mi?” diye şüphe duymadan çalışmak istiyorsanız hemen videoyu başlatabilirsiniz.
İş Yaşamı
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 4
Birçoğumuz iş yerimizde mobbinge uğradığımızı düşünebiliriz. Peki, her olumsuz davranış mobbing midir? Mobbingi fark etmek ve engellemek için neler yapabiliriz? Mobbinge uğradığımızda bunu kiminle paylaşmalıyız? Ve mobbing bildirildikten sonraki süreç nasıl işler? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının cevaplarını birlikte verelim.