Empatlar, başkalarının duygu ve düşüncelerine aşırı duyarlı kişilerdir. Sezgileri onların dünyayı algılamakta kullandıkları pusulalarıdır. Her şeyi hissederler ve dünyayı diğer insanlardan farklı görürler. Bu özellikler size tanıdık geldiyse siz de empat olabilirsiniz. Peki, empat olduğunuzu gösteren işaretler nelerdir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Empat mısınız?
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 0
Bencil bir insanı bencil yapan nedir, bu insanlara karşı ne yapılabilir? Hepimiz bencilliğe olumsuz bir özellik olarak bakarız. çevrenizde kimi zaman ne arkadaşlarını, ne ailesini, ne de çocuklarını düşünmeden kendi çıkarlarına göre hareket ettiğine inandığınız insanlar vardır. Acaba bir an olsun durup bu insanların neden böyle davrandığını düşündünüz mü? Bencillik insanın doğasında var olan bir [...]
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 17 dakika
Soru Sayısı: 3
Çocuğunuz ufak bir gürültü yapmıştır, komşunuz kapınıza dayanır, bağırır çağırır. İşyerinizde bir müşteriniz işinin hemen yapılmasını, yüksek bir indirim almayı ve üzerine ödeme vadesinin uzatılmasını ister… Böyle zamanlarda ne söyleyeceğinizi bilmeden donup kalıyor musunuz? Bazen, hepimiz; ‘Patrona derdimizi anlatmak” veya ‘’yeni insanlarla kaynaşmak” gibi yaşamın gereklilikleri olan temel iletişim becerilerini yerine getirmekte zorlanabiliyoruz. Oysa kendini [...]
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
Sezgi nedir? Bir anda içimize doğan, genellikle uyaran ve ne yapmamızı güçlü bir şekilde fısıldayan o sese güvenmeli miyiz? Aslında atalarımızın hayatta kalmalarında sezgi çok önemli bir yere sahip. Peki ya günümüzün modern dünyasında sezgiler nasıl bir yere sahip? Gelin, hep beraber sezgilerimizin önemini ve ne kadar güvenilir olduğunu öğrenelim.Hazırsanız başlıyoruz
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Sizce depresyonda olan birinden öğrenebileceğiniz bir şey var mı? Bu sorunun cevabını biz söyleyelim. Depresyondaki kişiler kendilerine kötü davranırlar. Ancak bunu bilinçli olarak yapmazlar. Peki, ama neden bir insan kendine kötü davranır? Neden başkalarına kibar olurken kendisine karşı acımasızlaşır? Ve en önemlisi, bundan kurtulmanın bir yolu var mı? Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 2
Sizin için hazırladığımız bu eğitimde; kendinize neden güvenmediğinizi, hangi konularda hata yaptığınızı ve öz güvenli insanların neleri yapmaktan kaçındığını anlatacağız. Yararlı olması dileğiyle.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Motivasyon, bireyin hareket ve davranışlarını başlatan içsel güçtür. Buradan yola çıkarak; öğrenmek, gelişmek ve başarılı olmak için nasıl motive olduğumuz üzerine düşündüğümüzde karşımıza iki zıt güç çıkmaktadır. Bunlar; dış motivasyon ve iç motivasyondur. Peki, bu iki kavram tam olarak ne anlama geliyor? Hadi, birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 6
Masanızın üzerindeki bibloyu bile değiştirmekten korkuyor musunuz? Her gün aynı saatte uyuyor, aynı saatte mi kalkıyorsunuz? Yeni fırsatlar önünüze çıksa da onları değerlendiremiyor musunuz? O zaman konfor alanınıza sıkı sıkıya bağlısınız demektir. “Bu da ne demek oluyor?” dediğinizi duyar gibiyiz. Hadi, gelin birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Öz Farkındalık
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
İçe dönük biri misiniz? Sosyal olmanın ve dışa dönüklüğün her şeyden önemli olduğu bir kültürde içe dönük olmak çok zor hatta utanç verici olabilir. Ama aslında içe dönüklerin benzersiz özellikleri onların derin ve sessiz güçleridir. Gelin, içe dönüklerin süper güçlerini ve daha iyi hissetme yollarını birlikte öğrenelim.