Sahip olduğumuz temel hak ve özgürlükleri biliyor musunuz? İnsan hakları düşüncesi, kim olduğumuz veya nerede doğduğumuzdan bağımsız olarak aynı temel hak ve özgürlüklere sahip olmaktır. Peki, temel insan hakları tam olarak nelerdir? Bu hakları kim seçer? Bunları kim, nasıl uyguluyor? Gelin, birlikte öğrenelim.
Evrensel İnsan Hakları
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Lezzetiyle insanlığın ortak damak zevklerinden biri olan peynir, neredeyse medeniyetin kendisi kadar eski bir tarihe sahip. Peki, peynir ilk ne zaman keşfedildi? Peynir türleri nasıl ortaya çıktı? Gelin, birlikte peynirin lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 7
Hayatımızda bazı markalar var ki onlardan sadece marka olarak bahsetmek yetersiz kalıyor. Çünkü bu markalar yaşam biçimimizi değiştiriyor. Özellikle 21. yüzyılda hayatımıza giren ve hayatımızda köklü değişimler yaratan markalar var. Peki, bunlar hangi markalar? Hayatımızı nasıl değiştirdiler? Gelin, birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Çoğumuz yılanlardan korkuyoruz değil mi? Hatta büyük ihtimalle hiçbirimiz vahşi doğada bir yılanla karşılaşmak istemeyiz. Tehlikeli ama bir o kadar da harika bu sürüngenleri daha yakından tanımaya ne dersiniz? Gelin, doğanın en harika yılanlarını görmek için maceralı bir yolculuğa çıkalım.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Dünyadaki en sinir bozucu böcek hangisidir diye sorsak? At sineği veya eşek arısını seçebilirsiniz, ancak birçok kişi için bu yarışı açık ara farkla sivrisinekler kazanır. Vızıldaması ayrı, ısırması ayrı, kaşındırması ayrı, sivrisinekler tartışmasız dünyanın en nefret edilen haşerelerden biridir. Onlar sayesinde bazı geceleri uykusuz geçirebiliyoruz, buna ek olarak her yıl milyonlarca insan sivrisineklerle taşınan hastalıklar [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Hades ve Persephone’nin hikâyesi Yunan mitolojisinin en gizemli efsanelerinden biridir. Ölülerin Tanrısı olarak bilinen Hades tarafından yer altına kaçırılan Persophone’nin mücadelesi yaşam ve ölüm arasındaki uzlaşmayı ve mevsimler arasındaki geçişi simgeliyor. Gelin, efsanenin ayrıntılarını birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Kurşun beyazı, ressamlar tarafından kullanılıyordu. Paris yeşili tüm odaları, kıyafetleri ve pastaları süslüyordu. Turuncu ise göz alıcılığıyla ön plandaydı. Peki, bu renkler sanıldığı kadar masum muydu? Yoksa kansere neden olan ölümcül etkilere mi sahipti? Hadi birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 2
Kendinizi güzel buluyor musunuz? Hayran olduğunuz ünlü gerçekten güzel mi? Ya da eşiniz, dostunuz, anneniz, babanız güzel olduğunuzu söylüyor mu? Şimdi bu üç sorunun cevabını aramakla uğraşmayın. çünkü size daha fazlasını vermek için buradayız. Güzellik algısıyla ilgili bilmeniz gereken tüm detayları sizin için bir araya getirdik. Biz üzerimize düşeni yaptık. Size de arkanıza yaslanıp tadını [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Yaşadığınız ülkenin nüfusunu biliyor musunuz? Ya da daha önemli bir soruyla başlayalım. Nüfus artış hızıyla ilgili ne biliyorsunuz? Geldiğimiz son noktayı bir cümle ile açıklamak gerekirse “Hiç bu kadar kalabalık olmamıştık.” özellikle son yıllarda nüfusumuzda çok hızlı bir artış meydana geldi. Peki, bundan sonra bizi neler bekliyor? Geleceğimiz için nüfus artışı ne anlama geliyor? Hastalıklar [...]