Eğer bir gün hipokampusunuz çıkarılsaydı ne olurdu? Ya da şöyle soralım: Hipokampus ve hafıza arasında nasıl bir bağlantı var? Eğer bu soruların yanıtını merak ediyorsanız sizi hipokampusu alınan Henry Molaison’ın neler yaşadığını ve beynin anıları nasıl oluşturduğunu öğrenmek için eğitimimize bekliyoruz.
Yararlı olması dileğiyle.
Hafıza Nasıl Oluşur?
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
Bazen hiç beklenmediğimiz bir anda kendimizi, yıllar öncesinde yaşadığımız durumdaki gibi hissedebiliriz. Hatta, öfkeli tartışmalara veya stresli durumlara maruz kaldığımızda, kendimizi korkmuş veya utanmış bir çocuk gibi hissedebiliriz. Peki, neden böyle hissederiz? Bilinçaltımız bize nasıl bir oyun oynar? Bu soruların cevapları ve daha fazlası eğitimimizde!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Hiç davranışlarınız yüzünden yargılandığınızı hissettiniz mi? Birçoğumuz, bu durumu insanların bazı inançları yüzünden sıkça yaşarız. Peki, yargılanmaktan neden bu kadar korkarız? Bu durumun beynimizin gelişimiyle bir ilgisi olabilir mi? Gelin birlikte keşfedelim!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz güçlü bir belleğe sahip olmak isteriz değil mi? Sizler için bu konuda harika bir eğitim hazırladık. Hemen kısa bir test ile işe başlıyoruz. Bu testte size gelişi güzel sayılar gösteriyoruz. Bu sayılar bir ile on basamaklı sayılar arasında artarak ilerleyecek. Sayılar belirli bir süre ekranda kalıyor ve ardından kayboluyor. Bu süre her bir sayı [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Merhaba, sizler için hazırladığımız “Düşünce Hatalarımız” eğitimine hoş geldiniz. Eminiz çoğunuzun aklından ara sıra “Bütün aksilikler hep beni bulur” şeklinde cümleler geliyordur. Bu durum aslında bir tür düşünce hatasıdır. Herhangi bir olaya nasıl tepki vereceğimiz ona yüklediğimiz anlam sonucunda belirlenir. Anlamlandırma süreci de otomatik düşünceler nedeniyle son derece hızlı gerçekleşir. Ancak bu tür otomatik düşünceler [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Hafızası çok iyi olan insanları nitelemek için ‘’fil hafızalı’’ denildiğini duymuşsunuzdur. Peki, gerçekten filler asla unutmaz mı? Aslında hafızaları fillerin zekâlarının yansımalarından sadece biridir. Gelin, fillerle ilgili bakış açınızı değiştirecek muhteşem bir yolculuğa çıkalım.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Deneyim ve birikimlerinizin düşünce yapınızı etkilediğini düşünüyor musunuz? Ya da birikimlerinizin öğrenmeyi hızlandırdığını biliyor muydunuz? Hazırladığımız bu eğitimde düşünce şemaları hakkında ilginç bilgiler veriyoruz. Şaşıracağınıza ve bakış açınızın değişeceğine eminiz. Değişime ve gelişime hazırsanız, videoyu başlatmak için zaman kaybetmeyin deriz.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Bugünlerde her şeyi unutmaya mı başladınız? Anılarınız hafızanızdan siliniyor mu? Hayatımız boyunca birçok bilgiyi öğreniyor ve bu öğrenilmiş bilgileri daha sonra kullanmak üzere belleğimizde saklıyoruz. Ancak her istediğimizde bu bilgilere ulaşamıyoruz. Peki neden? Bu eğitimimizde anıların nasıl oluştuğunu ve unutma nedenlerimizi öğreneceğiz. Hazırsanız başlıyoruz.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 5
Beyin, vücudumuzun en karmaşık ve en önemli organı olmasına rağmen yeteri kadar önem vermiyoruz. Bazen ciddiye almadığımız günlük alışkanlıklarımız bile ilerisi için beynimize ciddi zararlar verebiliyor. Peki, beyin hücrelerimizi sinsice öldüren bu alışkanlıklar neler? Gelin birlikte öğrenelim.