Dünyamızı korumak için hızlı iklim değişikliğiyle mücadele etmemiz gerekiyor. Peki, yediklerimizin bu konuda ne kadar etkili olduğunu biliyor musunuz? Kırmızı et sandığınız kadar masum değil. Peki ya diğer gıdalar? Ne yediğimiz karbon ayak izlerimizi büyük ölçüde etkiliyor. Gelin, iklim değişikliğinde gıdaların etkisini öğrenelim. Hazırsanız başlıyoruz.
İklim Düşmanı: Kırmızı Et
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Beslenme
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Tercihinizi organik gıdalardan yana mı kullanıyorsunuz? Yoksa bu sizin için bir kriter değil mi? Ya da organik gıdalar tükettiğinizde gerçekten sağlıklı olacağınıza mı inanıyorsunuz? İşte tüm bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını öğrenebileceğiniz bir video ile karşınızdayız. Eğitimimizi bitirdik sonra kafanızdaki soru işaretlerinin giderildiğini fark edeceksiniz. Hazırsanız arkanıza yaslanıp videoyu başlatabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
Beslenme
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
ülkece tüketmeyi en çok sevdiğimiz içecek şüphesiz çay. Hatta çay tüketiminde günlük 250 milyon bardak çayla dünyada açık ara farkla birinci sıradayız. Peki, çay sağlığımız açısından dost mu yoksa düşman mı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Beslenme
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Etler, vücudumuz için en iyi protein kaynaklarından biri ve bizler tam 2 milyon yıldır onu tüketiyoruz. Peki, neden et tüketiyoruz? Bizler biyolojik olarak üç ana nedenden dolayı et tüketiriz. Bunlar; enerji üretimi, gelişim ve vücudumuzun üretemediği molekülleri dışardan almak olarak sıralanabilir. Ancak işlenmiş et ve fazla kırmızı et tüketmek vücudumuza zarar verebilir. O zaman ne [...]
Beslenme
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
Beslenme tercihlerimiz birçok canlının neslinin tükenmesinin temel nedenlerinden birisi hâline geldi. Bu konuda bizlerin birey olarak alabileceği en önemli önlem, sürdürülebilir beslenmeye geçmek olacaktır. Gelin, daha yaşanılabilir bir Dünya için beslenme alışkanlıklarımızı yeniden gözden geçirelim.
Beslenme
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 4
ülkemizde, tarihi o kadar eski olmasa da kafamızı çevirdiğimiz her yerde ve her koşulda aranan bir içecektir çay. öylesine sahiplenmişiz ki; milli içeceğimiz kımızı unutmuş, tiryakisi olduğumuz kahveyi bırakmış, çaya başlamışız. İlk zamanlarda yüksek maliyeti nedeniyle yalnızca zengin ve ayrıcalıklı kişiler tarafından tüketilen çay, üretiminin yaygınlaşması ile ucuzlayıp herkesin kolaylıkla erişebildiği bir içecek haline gelmiştir. [...]
Beslenme
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Eğer beyninizin içindeki tüm sıvıyı çekseydiniz ve onu bileşenlerine ayırsaydınız, sizce nasıl görünürdü? Sudan arındırılmış beyninizin ağırlığının büyük bir kısmı, lipidler olarak da bilinen yağlardan oluşurdu. Geriye; proteinler, aminoasitler, mikro besinler ve glikoz kalırdı. Durun, hemen korkmayın! Besinlerin beyne etkisi nasıl olur önce onu anlayın! Yararlı olması dileğiyle.
Beslenme
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Kalori, vücudumuzun enerjisinin kaydını tutar ve onu sağlıklı bir şekilde aldığımızda, tüm enerji ihtiyacımızı karşılar. Ancak bu noktada hepimizin merak ettiği bazı şeyler var. Yiyeceklerin kalorisi ne kadar? Hangi gıdaları çok fazla tüketirsek kilo alırız? Ne kadar kalori aldığımızın, tükettiğimiz besinlerle doğru orantılı olduğunu biliyor muyuz? En önemlisi, vücudumuzun gerçekten ona ihtiyacı var mı? İşte [...]
Beslenme
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
Türk mutfağının mütevazı gıdası bakliyat sadece damak zevkimize hitap etmekle kalmıyor, sağlığımızı da koruyor. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan nohut, fasulye ve mercimek gibi baklagillerin inanılmaz yararlarını gelin birlikte öğrenelim.