Dünyamızı korumak için hızlı iklim değişikliğiyle mücadele etmemiz gerekiyor. Peki, yediklerimizin bu konuda ne kadar etkili olduğunu biliyor musunuz? Kırmızı et sandığınız kadar masum değil. Peki ya diğer gıdalar? Ne yediğimiz karbon ayak izlerimizi büyük ölçüde etkiliyor. Gelin, iklim değişikliğinde gıdaların etkisini öğrenelim. Hazırsanız başlıyoruz.
İklim Düşmanı: Kırmızı Et
Eğitim Süresi: 13 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Beslenme
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 2
Hepimiz GDO hakkında bazı bilgilere sahibiz. Peki GDO’nun tam olarak neyi ifade ettiğini biliyor muyuz? Sizin için hazırladığımız eğitimimizde gen yayılımına, doğal olanın ne olduğuna, GDO hakkındaki gerçeklere ve zararlarına değindik. Eğer hazırsanız videoyu başlatabilir ve aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz. Eğitimi tamamladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Onların sağlığı bizler için de önemli…
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Ekonomik krizde ucuz ve sağlıklı beslenmek hayal mi? Evet, ülkece zor günlerden geçiyoruz ve fiyatlardaki artış hepimizi etkiliyor. özellikle gıda fiyatlarındaki artış sofralarımızda etkisini gösteriyor. Düşük bütçeyle sağlıklı beslenmek mümkün mü? Peki nasıl hem cebimize hem sağlığımıza uygun gıdalar tüketeceğiz? Gelin birlikte öğrenelim.
Beslenme
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
Yaşamın akışı içerisinde çoğumuz sürekli yorgun ve stresliyiz. Bu stres, kilo alımından diyabete kadar birçok sağlık sorununu tetikliyor. Ancak bazı besinleri düzenli tüketerek stresinizi büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Stresi azaltan besinler neler? Gelin, birlikte öğrenelim.
Beslenme
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
ülkece tüketmeyi en çok sevdiğimiz içecek şüphesiz çay. Hatta çay tüketiminde günlük 250 milyon bardak çayla dünyada açık ara farkla birinci sıradayız. Peki, çay sağlığımız açısından dost mu yoksa düşman mı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Beslenme
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 4
Eğer beyninizin içindeki tüm sıvıyı çekseydiniz ve onu bileşenlerine ayırsaydınız, sizce nasıl görünürdü? Sudan arındırılmış beyninizin ağırlığının büyük bir kısmı, lipidler olarak da bilinen yağlardan oluşurdu. Geriye; proteinler, aminoasitler, mikro besinler ve glikoz kalırdı. Durun, hemen korkmayın! Besinlerin beyne etkisi nasıl olur önce onu anlayın! Yararlı olması dileğiyle.
Beslenme
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Tercihinizi organik gıdalardan yana mı kullanıyorsunuz? Yoksa bu sizin için bir kriter değil mi? Ya da organik gıdalar tükettiğinizde gerçekten sağlıklı olacağınıza mı inanıyorsunuz? İşte tüm bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını öğrenebileceğiniz bir video ile karşınızdayız. Eğitimimizi bitirdik sonra kafanızdaki soru işaretlerinin giderildiğini fark edeceksiniz. Hazırsanız arkanıza yaslanıp videoyu başlatabilirsiniz. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
Beslenme
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Şimdi sizlere hem tok tutan hem de kahvaltılarda en çok tercih edilen bir besinden söz edeceğiz: Yulaf. Peki, yulafın içinde hangi besin maddeleri bulunuyor? Bize ne gibi yararları var? çölyak hastalarının yulaf yemesi sakıncalı mı? Bu soruların ve daha fazlasının cevabı için hazırsanız başlayalım. Yararlı olması dileğiyle.
Beslenme
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Soyayı farkında olmasak bile her gün yediğimiz birçok gıdanın içinde tüketiyoruz. özellikle vegan beslenmede soyanın çok önemli bir yeri var. Peki, soya hakkında yeterince bilgi sahibi miyiz? Sağlığa zararlı mı yoksa yararlı mı? Gelin, soyaya dair tüm bilinmesi gerekenleri öğrenelim.