Kendini herkesten çok seven insanlara ‘’narsist” denmesinin Yunan mitolojisine dayanan bir hikâyesi var. Bu narsistlerin atası olarak bilinen Narcissus’un hikâyesi. Hatta sadece narsistlik değil dilimize ‘’nergis” olarak geçen çiçeğin ismi de buradan geliyor. Gelin, Narcissus ve Echo’nun mitolojik hikâyesine beraber tanık olalım.
Narcissus ve Echo’nun Hikayesi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
İlgili ürünler
Psikoloji
Eğitim Süresi: 16 dakika
Soru Sayısı: 7
Zihnimizdeki bilişsel tuzaklar ve önyargılar günlük hayatımızı etkileyebilir ve farkında olmadan yanlış kararlar almamıza neden olabilir. Ancak, bu tuzakları fark ederek hayatımızın her alanında başarılı olabiliriz. Peki, bu tuzaklar nelerdir? Bu konuda farkındalığımızı nasıl artırabiliriz? Gelin, tüm bu soruları birlikte cevaplayalım.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
Özellikle sosyal medyanın da etkisiyle günümüzde herkes süper insan olmaya çalışıyor. Peki, aynı anda birden fazla işi yapabilmek, her zaman mutlu ve başarılı olmak mümkün mü? Yoksa bu bir yanılgı mı? Tükenmişlik sendromunun asıl nedeni mükemmeliyetçilik algımız olabilir mi? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının yanıtını birlikte verelim!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
İçerisinde hiçbir etken madde olmayan bir ilacın insanlar üzerinde nasıl olumlu etkileri olabileceğini biliyor musunuz? Tarihte bu şekilde o kadar çok gerçek olay var ki inanamazsınız. Pek çok sahte ilaç gerçeğine uygun düzeyde işe yarayabiliyor. Bu durum 1700 yıllardan beri görülen çok ciddi ve açıklanamayan toplumsal bir Fenomen. örneğin, yeni bir ilacı değerlendirmek için deneme [...]
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Birçoğumuz önemli durumlar için başkasının onayına ihtiyaç duyarız. Ancak, her durum için onay almak normal olmayabilir. Peki, bu durumun nedeni beden algısı bozukluğu mudur? Gelin birlikte öğrenelim!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Bir duygu durum bozukluğu olan depresyon kişinin günlük faaliyetlerini yerine getirmesini engelleyen üzüntü, kayıp ya da öfke duygularıyla tetiklenen psikolojik bir hastalıktır. Bu hastalığın toplumda her 20 kişiden 1’ini etkilediği tahmin edilmektedir. Günümüzde pek çok kişi üzüntülü ve mutsuz hissettiği anları depresyon olarak tanımlamaktadır. Ancak depresyon sadece çökkünlük hissi değildir. Kişilerin günlük ve çalışma hayatını [...]
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizce aptallık mı daha tehlikelidir yoksa kötülük mü? Birçok kişinin bu soruya “Kötülük” yanıtı vereceğini biliyoruz. Oysa Bonhoeffer’ın teorisine göre doğru cevap “Aptallıktır” Peki, kimdir Bonhoeffer? Aptallık teorisi neye dayanır? Ve aptallığı bu kadar tehlikeli yapan unsurlar nelerdir? Gelin, bu soruların yanıtını birlikte öğrenelim.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
Merhaba, sizler için hazırladığımız narsisizm eğitimine hoş geldiniz. Narsist terimini günlük hayatımızda sıkça kullanıyoruz. Hatta selfie bağımlılarının bu tür eğilimler taşıdığı söylenir. Peki narsisizm tam olarak nedir? çevremizdeki narsistleri gerçekten tanıyabilir miyiz? Tedavi edilebilir mi? Tüm bu soruların yanıtını eğitimimizde bulacaksınız. Narsisizmi olan bir kişi kendini üstün veya abartılı görme eğilimindedir. örneğin bu kişiler kendilerini [...]
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!