Bazen hiç beklenmediğimiz bir anda kendimizi, yıllar öncesinde yaşadığımız durumdaki gibi hissedebiliriz. Hatta, öfkeli tartışmalara veya stresli durumlara maruz kaldığımızda, kendimizi korkmuş veya utanmış bir çocuk gibi hissedebiliriz. Peki, neden böyle hissederiz? Bilinçaltımız bize nasıl bir oyun oynar? Bu soruların cevapları ve daha fazlası eğitimimizde!
Neden Bazı Yetişkinler Yaşına Göre Davranamaz?
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 3
Hayal kuruyor musunuz? Yoksa siz de çocukluğunuzda hayal görme diye şartlandırıldınız mı? Hayal kurarken kendinize sınırlar mı koyuyorsunuz? Şimdi kendinizi akışa bırakın ve sizi hayal dünyanızın genişliği ile tanışın. Hayal kurarken hayatınızın rutin akışı içine sıkışmadan sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. Büyük hayaller kurduğunuz zaman ne hissediyorsunuz? Keyifli değil mi? öncelikle hayallerinize inanın. çünkü sizin bile inanmadığınız hayaller [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Refleksler herhangi bir uyarana verilen sabit cevaplardır. Uyarana verilen yanıt düşünülmeden gerçekleştiğinden seri ve sürekli biçimde çalışır. Reflekslerimiz bizi ve çevremizdeki insanları tehlikelerden korumanın yanında günlük aktivitelerimizde de ihtiyaç duyduğumuz davranışlardır. çeşitli spor aktivitelerinde, oyunlarda ve araç kullanırken reflekslerimizin hızlı olması çok önemlidir. Bu eğitimdeki alıştırmalarla reflekslerimizin hızını test edecek ve onları nasıl geliştirebileceğimizi öğreneceğiz. [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Deneyim ve birikimlerinizin düşünce yapınızı etkilediğini düşünüyor musunuz? Ya da birikimlerinizin öğrenmeyi hızlandırdığını biliyor muydunuz? Hazırladığımız bu eğitimde düşünce şemaları hakkında ilginç bilgiler veriyoruz. Şaşıracağınıza ve bakış açınızın değişeceğine eminiz. Değişime ve gelişime hazırsanız, videoyu başlatmak için zaman kaybetmeyin deriz.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
“Farkındalık” birçoğumuzun günlük hayatta sıkça kullandığı bir kelime hâline geldi. Peki, farkındalık nedir? Gerçek anlamını hiç düşündünüz mü? Ne yazık ki bizi biz yapan unsur farkındalık değildir. Peki, nedir bu unsur? Bu sorunun cevabı eğitimimizde!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizinle anılarınızda bir yolculuğa çıkacağız. Ama önce sizden hiç unutamadığınız bir anınızı düşünmenizi istiyoruz. Düşündünüz mü? O zaman şimdi de üç hafta önce öğle yemeğinde ne yediğinizi düşünün. Hımm… İkinci anınız, ilk anınız kadar güçlü değil. Peki, ama neden? Neden bazı şeyleri hatırlarken, bazılarını hatırlamıyoruz? Ve neden anılar zamanla yok olmaya başlıyor? Bu soruları cevaplamadan [...]
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Hiç davranışlarınız yüzünden yargılandığınızı hissettiniz mi? Birçoğumuz, bu durumu insanların bazı inançları yüzünden sıkça yaşarız. Peki, yargılanmaktan neden bu kadar korkarız? Bu durumun beynimizin gelişimiyle bir ilgisi olabilir mi? Gelin birlikte keşfedelim!
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Hepimiz zaman zaman odaklanma sorunu yaşarız. Ama artık işlerimizi yapamaz hale geldiysek dur demenin vakti gelmiş demektir. Peki nasıl? Odaklanmamızı nasıl güçlendirebiliriz? Sizin için hazırladığımız eğitimimizde odaklanmanızı güçlendirecek iki basit yoldan söz edeceğiz. Hazırsanız videoyu başlatabilir ve odaklanma gücünüzü en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.
Beyin Gelişimi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Eğer bir gün hipokampusunuz çıkarılsaydı ne olurdu? Ya da şöyle soralım: Hipokampus ve hafıza arasında nasıl bir bağlantı var? Eğer bu soruların yanıtını merak ediyorsanız sizi hipokampusu alınan Henry Molaison’ın neler yaşadığını ve beynin anıları nasıl oluşturduğunu öğrenmek için eğitimimize bekliyoruz.Yararlı olması dileğiyle.