Hangi yaşta olursak olalım oyunun hayatımızda temel bir yer kapladığı bir gerçek. Hatta son yıllarda yapılan araştırmalar oyunun zekâmız ve becerilerimiz üzerine çok büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor. Peki, oyun nedir? Neden oyun oynamaya ihtiyacımız var? Gelin, birlikte öğrenelim.
Neden Oyun Oynamalıyız?
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 6
Rakı, Türk Kültürünün önemli bir parçası olarak yüzyıllardır sofralarımızda yerini alıyor. Bir içkiden çok daha fazla anlamlar yüklenen rakı, adeta bir seremoni eşliğinde içiliyor. Bundan dolayı müdavimleri rakı içmenin bir sanat olduğunu söylüyor. Öyleyse gelin, bu sanatın inceliklerini birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Hades ve Persephone’nin hikâyesi Yunan mitolojisinin en gizemli efsanelerinden biridir. Ölülerin Tanrısı olarak bilinen Hades tarafından yer altına kaçırılan Persophone’nin mücadelesi yaşam ve ölüm arasındaki uzlaşmayı ve mevsimler arasındaki geçişi simgeliyor. Gelin, efsanenin ayrıntılarını birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
Refah tuzakları; toplumlar arasında nesiller boyu yoksulluğu sürdüren ekonomik ve çevresel durumlardan kaynaklanır. Bu tuzaklardan bazıları, yetersiz beslenme gibi bireysel nedenlerden bazıları ise iklim sorunu gibi küresel sorunlardan kaynaklanır. Peki, sizce en büyük nedeni ne olabilir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Kimi zaman bizi tüm gün etkisinde bırakan, kimi zaman da ”bu da neydi şimdi?” dememize yol açan; nedeni hala tam olarak anlaşılamayan müthiş bir gizem: Rüyalarımız! Rüyalarla ilgili pek çok bilimsel çalışma yapılmasına karşın hala neden rüya gördüğümüzün yanıtı tam olarak bulunamadı. Ancak bu konuyla ilgili pek çok teori ortaya atıldı. Sizler için hazırladığımız bu [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Sahip olduğumuz temel hak ve özgürlükleri biliyor musunuz? İnsan hakları düşüncesi, kim olduğumuz veya nerede doğduğumuzdan bağımsız olarak aynı temel hak ve özgürlüklere sahip olmaktır. Peki, temel insan hakları tam olarak nelerdir? Bu hakları kim seçer? Bunları kim, nasıl uyguluyor? Gelin, birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
66 milyon yıl önce nesli tamamen tükenen dinozorlar Dünya üzerinde 165 milyon yıl yaşadı. Dünya’nın o günkü hâkimleri olan dinozorlar her yerdeydi. Ta ki gökyüzünde ufak bir cisim belirene kadar… Bunun ne olduğunu merak ediyorsanız, sizi eğitimimize davet ediyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 22 dakika
Soru Sayısı: 6
Söylenişi ve yazılışı farklı olsa da ekmek her dilde, doymak anlamına geliyor. Tarlada ekilmesi, bakımı, toplanması, öğütülmesi, depolanması ve pişirilmesi gibi buğdayın un haline gelmesinden ekmeğe doğru olan aşamalarında oldukça fazla insan çalışıyor. Bu nedenle ekmekte un ve mayadan çok daha fazlası var. Bu eğitimde sizlere ekmeğin, tarladan soframıza kadar uzanan yolculuğunu, endüstriyel üretimin sağlığımıza [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 5
Hayatımıza giren bazı markalar sundukları ürünün ya da hizmetin ötesinde tüm toplumun yaşamını derinden etkileyebiliyor. Bu markalar bazen bir ülkenin ekonomisini, kültürünü, siyasi rejimini hatta geleceğini bile tamamen değiştirebiliyor. Gelin, hayatımızı değiştiren bu markalara birlikte göz atalım.