Hangi yaşta olursak olalım oyunun hayatımızda temel bir yer kapladığı bir gerçek. Hatta son yıllarda yapılan araştırmalar oyunun zekâmız ve becerilerimiz üzerine çok büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor. Peki, oyun nedir? Neden oyun oynamaya ihtiyacımız var? Gelin, birlikte öğrenelim.
Neden Oyun Oynamalıyız?
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
İlgili ürünler
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 6
Rakı, Türk Kültürünün önemli bir parçası olarak yüzyıllardır sofralarımızda yerini alıyor. Bir içkiden çok daha fazla anlamlar yüklenen rakı, adeta bir seremoni eşliğinde içiliyor. Bundan dolayı müdavimleri rakı içmenin bir sanat olduğunu söylüyor. Öyleyse gelin, bu sanatın inceliklerini birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
66 milyon yıl önce nesli tamamen tükenen dinozorlar Dünya üzerinde 165 milyon yıl yaşadı. Dünya’nın o günkü hâkimleri olan dinozorlar her yerdeydi. Ta ki gökyüzünde ufak bir cisim belirene kadar… Bunun ne olduğunu merak ediyorsanız, sizi eğitimimize davet ediyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 5
Komplo teorilerinin geçmişine göz atmak ister misiniz? Evrimsel psikolojiden, iktidar ilişkilerine uzanan bu yolculukta İmparator Neron, İllüminati ve Tapınak Şövalyeleri gibi pek çok komplo teorisinin hayatımızı nasıl değiştirdiğine şahitlik edeceğiz. Ayrıca komplo teorilerinin tarih boyunca verdiği zararları da konuşacağız. Peki, komplo teorilerinden kendimizi nasıl koruyacağız? Gelin, birlikte öğrenelim
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Orta Dünya’ya yolculuk yapıp içinde ejderhaların olduğu bir bilmeceyi çözmeye ne dersiniz? Göreviniz Orta Dünya’da bir haritacı olarak ejderhaları doğru bölgelere yerleştirmek. Bu oldukça heyecanlı olacak. Gelin, bu sıra dışı bilmeceyi birlikte çözerken problem çözümüyle ilgili yeni bakış açıları keşfedelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 22 dakika
Soru Sayısı: 6
Söylenişi ve yazılışı farklı olsa da ekmek her dilde, doymak anlamına geliyor. Tarlada ekilmesi, bakımı, toplanması, öğütülmesi, depolanması ve pişirilmesi gibi buğdayın un haline gelmesinden ekmeğe doğru olan aşamalarında oldukça fazla insan çalışıyor. Bu nedenle ekmekte un ve mayadan çok daha fazlası var. Bu eğitimde sizlere ekmeğin, tarladan soframıza kadar uzanan yolculuğunu, endüstriyel üretimin sağlığımıza [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Kurşun beyazı, ressamlar tarafından kullanılıyordu. Paris yeşili tüm odaları, kıyafetleri ve pastaları süslüyordu. Turuncu ise göz alıcılığıyla ön plandaydı. Peki, bu renkler sanıldığı kadar masum muydu? Yoksa kansere neden olan ölümcül etkilere mi sahipti? Hadi birlikte öğrenelim. Yararlı olması dileğiyle.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 3
130 yıldan uzun bir geçmişe dayanan Coca Cola, dünya genelinde en fazla tüketilen ve hakkında en fazla spekülasyon yapılan içecek markası. Başlangıçta bir eczanede ilaç olarak satılırken sonraları reklam kampanyaları sayesinde dünyanın en bilindik markalarından biri hâline gelmiş. Gelin, Coca Cola’nın gerçek hikâyesini birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 14 dakika
Soru Sayısı: 0
Binlerce yıllık geçmişiyle, her geçen gün yenilenen çeşitleriyle dünyadaki varlığını büyük bir başarıyla sürdüren şarabın gizemli dünyasına hoş geldiniz. Şarap, üretimi en zahmetli, emek ve çalışma isteyen içkilerden birisidir. Kaliteli bir şarabın, bağdan başlayan ve kadehinize gelene kadar süren uzun bir yolculuğu vardır. Gelin siz de bu yolculuktaki yerinizi alın, şarabın tarihinden, şarap çeşitlerine, şarap [...]