Lezzetiyle insanlığın ortak damak zevklerinden biri olan peynir, neredeyse medeniyetin kendisi kadar eski bir tarihe sahip. Peki, peynir ilk ne zaman keşfedildi? Peynir türleri nasıl ortaya çıktı? Gelin, birlikte peynirin lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkalım.
Peynirin Kısa Tarihi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 3
Tarihi Kayıtlardan Evvel Neler Yaşandı? İnsanoğlunun Kökenleri Zamanın başlangıcına, atalarımızın dünyasına heyecan verici bir yolculuğa hazır olun! İnsanlık tarihini ve kökenlerimizi keşfedeceğiniz bu eğitim, sizlere bugünkü modern dünyayı anlamanız için geçmişin kapılarını aralıyor. İnsanlık Tarihini Yeniden Keşfedin! Bugün yaşadığımız dünya, tarihin sadece çok küçük bir dilimini oluşturuyor. İnsanlığın ve medeniyetin uzun yolculuğunu öğrenmek, kim olduğumuzu [...]
Eğitim Süresi: 24 dakika
Soru Sayısı: 6
Bir ülkenin tarihini öğrenmek istiyorsak şarkılarına göz atmamızda yarar var. Şarkıların tarihi nasıl etkilediğini ya da tarihin müziği nasıl peşinden sürüklediğini görünce çok şaşıracaksınız. Türkiye tarihini şarkılar üzerinden okumaya ve müzik kültürümüzle ilgili sıra dışı bilgiler öğrenmeye ne dersiniz?
Tarih
Eğitim Süresi: 19 dakika
Soru Sayısı: 5
Yemeğin soframıza gelene kadar nasıl bir yolculuktan geçtiğini merak ediyor musunuz? Yiyeceklerin arkasında derin bir tarihsel süreç yatıyor. Yemek sadece karnımızı doyurmuyor bir kültür ögesi olarak da karşımıza çıkıyor. Peki, yemek tarih içerisinde nasıl bir serüvenden geçiyor? Gelin, birlikte öğrenelim.
Tarih
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Çin Seddi, Kuzeyden gelen Türk akınlarına karşı yapılan dünyanın en uzun duvarı olarak bizim de gurur duyduğumuz bir yapı. çin’in Kuzeybatısı boyunca alabildiğine uzanan ve dünyanın en büyük savunma duvarları olarak tarihe geçen bir yapılanma. Sanıldığı gibi de uzaydan bakıldığında bilinenin aksine görünmüyorlar … Bugün artık işgalciler yerine milyonlarca turistin akınına uğrayan yapıyla ilgili bilmeniz [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Güvercinlerin dünyanın dört bir yanında nüfusları gittikçe artıyor. Peki, tutsak edilme hikâyeleri bundan 10 bin yıl öncesine dayanan güvercinler bugünlere nasıl geldi? Bu eğitimimizde tarih içerisinde güvercinlerin nasıl bir yolculuktan geçtiğini anlatacağız.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 4
Hangi yaşta olursak olalım oyunun hayatımızda temel bir yer kapladığı bir gerçek. Hatta son yıllarda yapılan araştırmalar oyunun zekâmız ve becerilerimiz üzerine çok büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor. Peki, oyun nedir? Neden oyun oynamaya ihtiyacımız var? Gelin, birlikte öğrenelim.
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Çoğumuz yılanlardan korkuyoruz değil mi? Hatta büyük ihtimalle hiçbirimiz vahşi doğada bir yılanla karşılaşmak istemeyiz. Tehlikeli ama bir o kadar da harika bu sürüngenleri daha yakından tanımaya ne dersiniz? Gelin, doğanın en harika yılanlarını görmek için maceralı bir yolculuğa çıkalım.
Tarih
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 3
Mö 1900’lerde Mezoamerikalı insanlar, yerel kakao ağacının tohumlarını pişirmeyi öğrenmişlerdi. En eski kayıtlar bize tohumların çekildiğini ve mısır unu ile acı biber karıştırılarak bir içecek yapıldığını gösteriyor. Bugün çikolata konusunda büyük işler yaptığımızı düşünüyor olabilirsiniz; ama Mezoamerikalılar bizden çok daha ilerideydi. Tüm bunlara çok mu şaşırdınız? Durun, daha bitmedi. çünkü hepsi ve daha fazlası sizin [...]