Hepimiz hayatımızın belirli dönemlerinde travmatik olaylara maruz kalırız. Bu olaylara sevilen birinin kaybı, ciddi bir hastalık, kaza veya kişisel saldırı örnek olarak verilebilir. Travmaların ardından genellikle yas dönemi yaşayarak iyileşebiliriz. Ancak bu süreç çeşitli nedenlerle aksayabilir ve önemli problemler ortaya çıkar. Travma Sonrası Stres Bozukluğu olarak bilinen bu durum toplumun % 10-15’ini etkilemektedir. Bu eğitimde sizlere Travma Sonrası Stres Bozukluğu, belirtileri ve tedavi yollarını anlatıyoruz.
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 0
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 2
Korkunç bir afetten sonra hayatta kalmanın zorlukları bitmiyor! Bu hafta, afet sonrası sağlık tedbirleri eğitim serimizde, soğuk yanığı, soğuktan korunma ve tetanos gibi hayati konulardan söz edeceğiz!
Deprem
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 4
Ülkemizdeki risk haritasının çok küçük bir kesitine baktığımızda birçok tehlikeyi bir arada görebiliyoruz. Doğal afetler, iş, ev ve trafik kazaları bizi ürkütücü boyutlarda tehdit ediyor! Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 5 yılda 120.000 çocuk ev kazası sonucu hastaneye başvurmuş ve bunların 2.000’i hayatını kaybetmiş durumda. Rakamlar oldukça çarpıcı değil mi? Oysa kaza ve afet bilincini, [...]
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Afetler insanların hayatlarını altüst ederken, su ve besinlerle bulaşan hastalıklar da hızla yayılarak büyük bir tehlikeye yol açabilir. Ama endişelenmeyin! Doğru önlemleri alarak hastalık riskinin önüne geçebiliriz. Peki, afet sonrasında hangi sağlık tedbirlerini almalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim!
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Sizce aptallık mı daha tehlikelidir yoksa kötülük mü? Birçok kişinin bu soruya “Kötülük” yanıtı vereceğini biliyoruz. Oysa Bonhoeffer’ın teorisine göre doğru cevap “Aptallıktır” Peki, kimdir Bonhoeffer? Aptallık teorisi neye dayanır? Ve aptallığı bu kadar tehlikeli yapan unsurlar nelerdir? Gelin, bu soruların yanıtını birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 4 dakika
Soru Sayısı: 0
Hepimiz ülkemizin deprem kuşağında yer alması nedeniyle birçok deprem anına tanık olduk ve korku yaşadık. Peki, bir depreme hazır mıyız? Ya da deprem sırasında neler yapabileceğimizi yeterince biliyor muyuz? Bu eğitimde size olası bir deprem anında neler yapabileceğinizi anlatıyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 2
Bu hafta “Afet Sonrası Eğitim” serisinde çocuk güvenliği ve SABİM ALO 184 Depremzede Sağlık Hattı konularına odaklanıyoruz. Çocukların afetlerde nasıl korunacağını ve SABİM ALO 184’ün depremzede sağlık hizmetlerine nasıl yardımcı olduğunu keşfedeceğiz. Hazırsanız başlıyoruz!
Deprem
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 3
Ülkemiz ne yazık ki deprem kuşağında yer alıyor. En son Kahramanmaraş merkezli depremlerle, bu gerçekle acı bir şekilde tekrar yüzleştik. Bu coğrafyada depremleri daha iyi anlamak, sonrasında trajik sonuçlarla karşılaşmamak için önemli. Peki, deprem nedir? Nasıl oluşur? Bunların ve daha fazlasının cevabı eğitimimizde!
Deprem
Eğitim Süresi: 8 dakika
Soru Sayısı: 0
Depremler hepimiz için korkutucu bir doğa olayı. Kentleşme ile birlikte daha ölümcül bir risk haline gelen bu doğa olayı aynı zamanda ülkemizin bir gerçeği. Bu doğa olayından korunmak için yapabileceğimiz en önemli şey ise bilgilenmek. Ama deprem ve korunma yolları hakkında çok az şey biliyoruz. Deprem nedir, nasıl gerçekleşir, önlemler, deprem sırasında korunma, tüm bu [...]