Kendinizi sıkça değersiz hissediyor musunuz? Ya da yaptığınız işler size anlamsız mı geliyor? Evet, birçoğumuz bu durumda depresyona girdiğimizi düşünebiliriz. Ancak çoğunlukla yaşadığımız bu durumun adı “Depresyon” değildir. Peki, içimizdeki bu motivasyon eksikliği ve hayata karşı isteksizliğimizin nedeni nedir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Tükenmişlik mi Yoksa Depresyon mu?
Eğitim Süresi: 11 dakika
Soru Sayısı: 3
İlgili ürünler
Psikoloji
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 3
Yaşadığımız çağda stres hayatımızın kaçınılmaz bir parçası hâline geldi. Stres, yaşamımızın doğal bir parçası, ondan kaçamayız. Ama dozunu ayarlayarak onu yönetebiliriz. Peki ama nasıl? Gelin, birlikte öğrenelim.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
İçerisinde hiçbir etken madde olmayan bir ilacın insanlar üzerinde nasıl olumlu etkileri olabileceğini biliyor musunuz? Tarihte bu şekilde o kadar çok gerçek olay var ki inanamazsınız. Pek çok sahte ilaç gerçeğine uygun düzeyde işe yarayabiliyor. Bu durum 1700 yıllardan beri görülen çok ciddi ve açıklanamayan toplumsal bir Fenomen. örneğin, yeni bir ilacı değerlendirmek için deneme [...]
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Cahil cesareti pek çoğumuzun bildiği bir tanımlamadır. İki psikolog Justin Kruger ve David Dunning bu konuda araştırmalar yapmışlar ve çok ilginç sonuçlara ulaşmışlar. Cahil cesareti sözünün bilimsel olarak tam karşılığı olan Dunning-Kruger etkisinin ayrıntılarını gelin birlikte inceleyelim.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Birçoğumuz önemli durumlar için başkasının onayına ihtiyaç duyarız. Ancak, her durum için onay almak normal olmayabilir. Peki, bu durumun nedeni beden algısı bozukluğu mudur? Gelin birlikte öğrenelim!
Eğitim Süresi: 9 dakika
Soru Sayısı: 2
Ülkemizi derinden sarsan felaketin açtığı fiziksel yaraları sarmak için tek yürek olmuş çalışıyoruz. Ancak yıkımın psikolojik etkilerini de ele almamız gerekiyor. Peki, depremzedelerin ruhsal yaralarını sarmak için neler yapabiliriz? Yaşadıkları travmanın etkilerini nasıl hafifletebiliriz? Gelin, birlikte cevaplayalım!
Psikoloji
Eğitim Süresi: 15 dakika
Soru Sayısı: 4
Modern, hızlı ve yeni dünyamızın en büyük sorunlarımızdan birisi ne yazık ki mutsuzluk. Gelişen teknolojiyle giderek daha fazla içimize kapanıyor ve yalnızlaşıyoruz. Peki sen; en son ne zaman kendine mutlu olup olmadığını sordun? Şöyle gözlerini kapatıp, düşüncelerini susturduğunda ne duyuyorsun? Bazı sorunlar hissediyor ama tam olarak ne olduğunu bilemiyor musun? Bunun en temelde iki nedeni [...]
Deprem
Eğitim Süresi: 3 dakika
Soru Sayısı: 0
Başa çıkamadığınız ikilemleriniz var mı? Duygularınızı kontrol etmekte zorlanıyor musunuz? Ya da kendinize engel olamadığınız zamanlar oluyor mu? Panik atakla başa çıkmanız için size vereceğimiz birkaç tavsiye var. Hazırladığımız eğitimde kendi sorunlarınızla karşılaşıp çözüm önerilerini alacaksınız.
Psikoloji
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 3
Duygusal istismar, psikolojik açıdan insanın duygularının sömürülmesi ve kötüye kullanılmasıdır. çoğu zaman gözle görülür bir belirtisi olmadığı için göz ardı edilebilir. Ancak psikolojik anlamda kişiye çok zarar verir. Peki, duygusal istismarın belirtileri nelerdir? Bu belirtilerle karşılaşırsak neler yapmalıyız? Gelin, birlikte öğrenelim.