Türkiye’de yaklaşık 2.1 milyar TL toplam ekonomik değere sahip atık var. Bu atıkları doğru şekilde bertaraf etmezsek ya da yönetmezsek doğaya ve Dünyamıza çok büyük zararlar verebilir. Peki, atık yönetimi nedir? Nasıl yapılır? Gelin, tüm detayları birlikte öğrenelim.
Related products
Atık ve Karbon Yönetimi
Yaşadığımız bu güzel gezegende su kaynaklarımız gün geçtikçe azalıyor. Günlük ihtiyaçlarımızın yanı sıra tarım, sanayi ve enerji üretiminde giderek artan su kullanımı nedeniyle su kaynaklarımız hızla tükeniyor. Peki, suyu nasıl bilinçli kullanacağız? Entegre su kaynakları yönetimi bu noktada neden önemli? Gelin, birlikte bakalım!
Atık ve Karbon Yönetimi
Kurumsal ya da bireysel faaliyetlerin bir sonucu olarak atmosferde artan sera gazı miktarının karbondioksit cinsinden hesaplanmasına karbon ayak izi denir. Bir nevi dünyanın doğal dengesini bozacak şekilde attığımız her adım karbon ayak izidir. Peki, karbon ayak izini nasıl azaltabiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim!
Atık ve Karbon Yönetimi
Atmosferde sera gazı emisyonlarının artması iklim değişikliğine sebep olur. Bu nedenle şirketler ve kuruluşlar karbon salınımı azaltmak için çalışmalar yürütür. Peki, ürünlerin ne kadar karbon salınımına sebep olduğunu hesaplayabilmek için hangi standart kullanılır? Gelin, birlikte öğrenelim.
Atık ve Karbon Yönetimi
Tekstil endüstrisi hem Türkiye’nin global piyasada en çok yer aldığı endüstrilerden biridir hem de Türk ekonomisinin lokomotifidir. Ancak ne yazık ki tekstil ürünlerinden kaynaklanan atık sular büyük bir su kirliliğine neden oluyor. Peki, bu kirlilik nasıl önlenebilir? Sürdürülebilir atık su arıtma metotları nasıl geliştirilebilir? Hangi artıma yöntemleri kullanılmalı? Gelin, birlikte öğrenelim.
Atık ve Karbon Yönetimi
Her gün soframızdan eksik etmediğimiz süt ve süt ürünlerinden kaynaklı atık su miktarının ne kadar olduğunu biliyor musunuz? Süt ve süt ürünleri üretimi prosesleri; üretim adımlarının çoğu su ile ilgilidir. Bu eğitimimizde size gıda sektöründe atık suları nasıl bertaraf edeceğinizi ve uygulama yöntemlerini anlatacağız.Yararlı olması dileğiyle.
Atık ve Karbon Yönetimi
Metal endüstrisi yüksek sıcaklıkta toksik özelliğe sahip ağır metallerin ve metal işleme kimyasallarının sıkça kullanıldığı büyük bir endüstridir. İşte bu nedenle işletmelerde metal sularını arıtmak ve geri dönüştürmek gerekir. Peki, bu nasıl mümkün olabilir? Ve bu neden önemlidir? Gelin, birlikte öğrenelim!
Atık ve Karbon Yönetimi
Su ayak izinin ne olduğunu biliyor musunuz? Bir ürünün, üretim sürecinde doğrudan veya dolaylı olarak tüketilen veya kirletilen tatlı su miktarı “su ayak izi” olarak tanımlanır. Dolaylı olarak tükettiğimiz bu suyu görmüyor olsak da genellikle sandığımızdan çok daha fazlasını harcarız. Peki, bu nasıl olabilir? Hadi, gelin birlikte öğrenelim.
Atık ve Karbon Yönetimi
Ülkemizde, endüstriyel atık yönetim çalışmalarının yetersiz olması nedeniyle endüstriyel atık miktarı giderek artıyor. Var olan bertaraf tesisleri ise firmaların taleplerine yetişemiyor. Bu nedenle AB ülkelerine ihracat yapan sanayi tesisleri zor durumda kalıyor. Peki, bu durumun önüne nasıl geçebiliriz? Gelin, birlikte öğrenelim!