Bugün küresel gemi trafiğinin yaklaşık %30’u Süveyş Kanalı’ndan geçiyor. Bu kanalın tarihte çok önemli bir yeri var. Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılış sürecinden Avrupa’nın siyasi yapısına kadar büyük değişikliklere neden oldu. Peki, Süveyş Kanalı dünyayı nasıl değiştirdi? Gelin, birlikte öğrenelim.
Süveyş Kanalı Dünyayı Nasıl Değiştirdi?
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 2
Çürümüş soluk bedenleriyle yeniden dirilen ve insan etine düşkünleriyle bilinen kurgusal yaratıklar. Evet, zombilerden bahsediyoruz. Son yıllarda popüler kültürün etkisiyle zombiler daha fazla karşımıza çıkmaya başladı. Peki, hiç ölü insanların yeniden canlanması fikrinin nereden geldiğini merak ettiniz mi? Gelin, zombilerin karanlık tarihini birlikte öğrenelim.
Eğitim Süresi: 24 dakika
Soru Sayısı: 6
Bir ülkenin tarihini öğrenmek istiyorsak şarkılarına göz atmamızda yarar var. Şarkıların tarihi nasıl etkilediğini ya da tarihin müziği nasıl peşinden sürüklediğini görünce çok şaşıracaksınız. Türkiye tarihini şarkılar üzerinden okumaya ve müzik kültürümüzle ilgili sıra dışı bilgiler öğrenmeye ne dersiniz?
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
1916 yılının soğuk bir kış akşamında Felix Yusupov, aceleyle akşamki misafiri için hazırlanıyordu. çünkü bu misafir tam dört kez ölümden kurtulmayı başarmıştı. Ancak her şey planladığı gibi giderse bu sefer başarılı olacağına hiç şüphesi yoktu. çöken Rus monarşisini kurtarmak için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüştü. Yusupov ve aristokrat arkadaşlarına göre akşam yemeğine davet [...]
Tarih
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Çin Seddi, Kuzeyden gelen Türk akınlarına karşı yapılan dünyanın en uzun duvarı olarak bizim de gurur duyduğumuz bir yapı. çin’in Kuzeybatısı boyunca alabildiğine uzanan ve dünyanın en büyük savunma duvarları olarak tarihe geçen bir yapılanma. Sanıldığı gibi de uzaydan bakıldığında bilinenin aksine görünmüyorlar … Bugün artık işgalciler yerine milyonlarca turistin akınına uğrayan yapıyla ilgili bilmeniz [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Lezzetiyle insanlığın ortak damak zevklerinden biri olan peynir, neredeyse medeniyetin kendisi kadar eski bir tarihe sahip. Peki, peynir ilk ne zaman keşfedildi? Peynir türleri nasıl ortaya çıktı? Gelin, birlikte peynirin lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkalım.
Ekonomi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Döviz kurundaki değişimler hepimizi etkiliyor değil mi? Peki, kuru kim belirliyor? Ekonomi, bilimsel verilerle yönetilirse öngörülebilir ve hesaplanabilir bir alandır. öyleyse krizler nasıl ortaya çıkıyor? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının cevabını birlikte öğrenelim.
Tarih
Eğitim Süresi: 16 dk
Soru Sayısı: 2
Tarihin en eski mirası, insanlığın ilerlemesinde bir dönüm noktası: Ateş! Bu etkileyici gücün kökenlerini ve mitolojik anlamlarını öğrenmeye hazır olun. Ateş, sadece bir ısı ve ışık kaynağı değil, aynı zamanda medeniyetin şekillenmesinde kritik bir rol oynamıştır. Bu eğitim, ateşin insanlık tarihindeki yolculuğunu keşfetmenize sağlar. Neden İzlemelisiniz? • Mitolojik Kökenleri Keşfetme: Ateşin, Prometheus gibi mitolojik figürler [...]
Ekonomi
Eğitim Süresi: 10 dakika
Soru Sayısı: 2
Ekonomik büyüme ve dış ticaret arasında çok önemli bir ilişki vardır. Dolayısıyla bir ülkenin ihracat ve ithalat verileri o ülkenin ekonomisine dair çok şey ifade eder. Peki, ülkemizde dış ticaret ne durumda? İhracat ve ithalat verileri nasıl? Gelin, birlikte öğrenelim.