Bugün küresel gemi trafiğinin yaklaşık %30’u Süveyş Kanalı’ndan geçiyor. Bu kanalın tarihte çok önemli bir yeri var. Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılış sürecinden Avrupa’nın siyasi yapısına kadar büyük değişikliklere neden oldu. Peki, Süveyş Kanalı dünyayı nasıl değiştirdi? Gelin, birlikte öğrenelim.
Süveyş Kanalı Dünyayı Nasıl Değiştirdi?
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
İlgili ürünler
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 2
Ekonomik krizde ucuz ve sağlıklı beslenmek hayal mi? Evet, ülkece zor günlerden geçiyoruz ve fiyatlardaki artış hepimizi etkiliyor. özellikle gıda fiyatlarındaki artış sofralarımızda etkisini gösteriyor. Düşük bütçeyle sağlıklı beslenmek mümkün mü? Peki nasıl hem cebimize hem sağlığımıza uygun gıdalar tüketeceğiz? Gelin birlikte öğrenelim.
Tarih
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 0
Çin Seddi, Kuzeyden gelen Türk akınlarına karşı yapılan dünyanın en uzun duvarı olarak bizim de gurur duyduğumuz bir yapı. çin’in Kuzeybatısı boyunca alabildiğine uzanan ve dünyanın en büyük savunma duvarları olarak tarihe geçen bir yapılanma. Sanıldığı gibi de uzaydan bakıldığında bilinenin aksine görünmüyorlar … Bugün artık işgalciler yerine milyonlarca turistin akınına uğrayan yapıyla ilgili bilmeniz [...]
Tarih
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
çoğumuza en sevdiğimiz meyvenin ne olduğu sorulduğunda aklımıza ilk gelenlerden biri de muzdur. Peki, muz neden bu kadar popüler oldu? İlk olarak nerede üretilmeye başlandı? Hükûmetlerin arasını bile açan muzun tarihsel serüvenini merak ediyorsanız sizi eğitimimizi izlemeye davet ediyoruz. Yararlı olması dileğiyle.
Ekonomi
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 2
Kapitalizm, Sanayi Devrimi ile birlikte uygulanmaya başladı. Farklı birçok uygulama yöntemi bulunur. Peki, sizce günümüzde kapitalizm iyi işliyor mu? Yarattığı sorunlar neler? Yeni bir sisteme ihtiyacımız var mı? Ya da bu sorunlar nasıl değiştirilebilir? Bu soruların ve daha fazlasının yanıtı eğitimimizde!
Ekonomi
Eğitim Süresi: 12 dakika
Soru Sayısı: 3
Bir ülkede üretim artarsa kişi başına düşen millî gelir artar ve ülke zenginleşir. Peki, üretim nasıl artar? Millî gelir nasıl yükselir? Bir ülkenin ekonomisi nasıl gelişir? Gelin, birlikte öğrenelim.
Ekonomi
Eğitim Süresi: 5 dakika
Soru Sayısı: 1
Döviz kurundaki değişimler hepimizi etkiliyor değil mi? Peki, kuru kim belirliyor? Ekonomi, bilimsel verilerle yönetilirse öngörülebilir ve hesaplanabilir bir alandır. öyleyse krizler nasıl ortaya çıkıyor? Gelin, bu soruların ve daha fazlasının cevabını birlikte öğrenelim.
Tarih
Eğitim Süresi: 7 dakika
Soru Sayısı: 0
Tarih, kimimiz için sıkıcı, kimimiz için çok zevklidir. Peki tarih nedir? Tarih, toplumların geçmişini, geçmişte yaşanan olayları ve bu olayların neden-sonuç ilişkilerini öğrenmemizi sağlayan önemli bir bilimdir. Tarihten yararlanarak geçmişten ders çıkarabilir ve geleceğimizi yönlendirebiliriz. İnsanların içinde yaşadığı dönemin kültüründen, yaşam şartlarından ve meydana gelen olaylardan nasıl etkilediğini öğreniriz. Zaman boyutunu algılayarak, farklı bakış açıları [...]
Genel Kültür
Eğitim Süresi: 6 dakika
Soru Sayısı: 1
Lezzetiyle insanlığın ortak damak zevklerinden biri olan peynir, neredeyse medeniyetin kendisi kadar eski bir tarihe sahip. Peki, peynir ilk ne zaman keşfedildi? Peynir türleri nasıl ortaya çıktı? Gelin, birlikte peynirin lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkalım.